ארגון הבריאות העולמי מזהיר: אנחנו בדרך למגיפה עולמית בגלל נגיף שמועבר באמצעות יתושים

ארגון הבריאות העולמי מזהיר מהתפשטות מחודשת של נגיף הצ'יקונגוניה שגורם לחום גבוה וכאבי פרקים. 5.6 מיליארד אנשים נמצאים בסיכון, כאשר התפרצויות חדשות מתפשטות מהאוקיינוס ההודי לאירופה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יתושים
יתושים | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

ארגון הבריאות העולמי פרסם ביום שלישי קריאה דחופה לפעולה למניעת התפשטות נגיף הצ'יקונגוניה. הנגיף, הנישא על ידי יתושים, גרם למגיפה ששטפה את העולם לפני שני עשורים. כעת מתפרצות התפרצויות חדשות באזור האוקיינוס ההודי והן מתפשטות לאירופה ולמדינות אחרות.

"אנחנו רואים שההיסטוריה חוזרת על עצמה", אמרה, תוך משיכת קווי דמיון למגיפה ב-2004-2005, שפגעה בכמעט חצי מיליון בני אדם, בעיקר בטריטוריות איים קטנות, לפני שהתפשטה ברחבי העולם.

ארגון הבריאות העולמי WHO מזהיר מפני מגיפה חדשה
ארגון הבריאות העולמי WHO מזהיר מפני מגיפה חדשה | צילום: שאטרסטוק

העלייה הנוכחית החלה בתחילת 2025, עם התפרצויות גדולות באותם איי האוקיינוס ההודי שנפגעו בעבר, כולל לה ריוניון, מאיוט ומאוריציוס.

על פי הערכות, שליש מאוכלוסיית לה ריוניון כבר נדבקה, אמרה רוחאס אלווארס. הנגיף מתפשט כעת למדינות כמו מדגסקר, סומליה וקניה, והראה העברה מגיפתית בדרום מזרח אסיה, כולל הודו.

דאגה מיוחדת היא המספר הגדל של מקרי ייבוא והעברה מקומית לאחרונה באירופה. היו בערך 800 מקרי צ'יקונגוניה בצרפת מאז ה-1 במאי, אמרה רוחאס אלווארס.

12 מקרים של העברה מקומית זוהו במספר אזורים בדרום צרפת, כלומר אנשים נדבקו על ידי יתושים מקומיים מבלי לנסוע לאזורים שבהם המחלה נפוצה באופן טבעי. מקרה נוסף זוהה גם השבוע שעבר באיטליה.

צ'יקונגוניה, שאין לה טיפול ספציפי ומתפשטת בעיקר על ידי עקיצה של מיני יתושי אדס, כולל "יתוש הנמר" שמעביר גם קדחת דנגי ואת נגיף הזיקה, יכולה לגרום להתפרצויות מהירות וגדולות. מכיוון שהיתושים נושכים במהלך היום, המניעה היא הדבר הכי חשוב, בעיקר באמצעות שימוש בתכשירים דוחי חרקים ולבישת בגדים עם שרוולים ארוכים.

תגיות:
ארגון הבריאות העולמי
/
מחלות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף