לעתים קרובות חולי IBS חווים את כל התסמינים הללו בזמנים שונים ולא בגלל מזון, על פי אתר "The Lancet".
היא גם ציינה כי חולי IBS רבים פונים באופן טבעי להתאמת התזונה שלהם, מה שלמעשה מוביל לשיפור אצל חלק מהם.
עם זאת, היא ציינה כי ההבנה הגוברת של המצב על ידי הרופאים הראתה כי קיים חוסר איזון במסלולי התקשורת בין המוח למעיים, וכי התסמינים הגופניים שאדם יכול להרגיש במערכת העיכול שלו נראים חמורים יותר אצל הסובלים מתסמונת המעי הרגיז.
המחקר החדש מאוניברסיטת מקמאסטר בקנדה מסכים עם השקפה זו על המחלה, ומצביע על כך שסביר להניח שיש לה גורם מוחי חזק יותר מאשר במעיים.
החוקרים הציגו גם 28 אנשים שהאמינו שהם רגישים לגלוטן או חיטה, עם סט של חטיפי דגנים המכילים גלוטן או חיטה מלאה או אף אחד מהם.
כאשר הם גילו איזו טבליה נאכלה, הצוות ניתח את צואת המשתתפים. לאחר נטילתם, החוקרים לא מצאו הבדל סטטיסטי.
הוא הסביר שחלקם כבר אלרגיים לחלבון התזונתי הזה, אבל עבור רבים אחרים, האמונה הזו כשלעצמה היא שמניעה אותם לפתח את הסימפטומים שלהם ואת הבחירות להימנע ממזונות המכילים גלוטן.
התוצאות מראות שיש צורך לשפר את הטיפול הקליני בחולים אלה על ידי המשך העבודה איתם, לא רק לומר להם שגלוטן אינו הטריגר ולהתקדם.
היא הסבירה שתמיכה והדרכה פסיכולוגית יכולות לעזור לחולי IBS רבים להסיר אמונות הקשורות לגלוטן וחיטה ולהחזיר אותם בבטחה לתזונה שלהם.