חבר פרלמנט אוסטרלי ותיק איים על עיתונאי במסיבת עיתונאים בנושא הגירה ביום חמישי, כשהוא מנופף באגרופו ואומר שבעבר היכה אנשים על שהזכירו את מוצאו הלבנוני.
"אל תגיד את זה! כי זה מעצבן אותי, והכיתי בחורים שאמרו את זה", צעק קאטר, כשהוא מצביע באצבעו על בבאס, כתב מרשת הטלוויזיה האוסטרלית ערוץ תשע. "המשפחה שלי כאן כבר 140 שנה". קאטר אמר שהוא "מתאפק היום" בכך שלא היכה את בבאס.
מאוחר יותר הוא כינה את הכתב "גזען", כשהוא צועד לעברו ומנופף באגרופו, כפי שהראו קטעי הטלוויזיה. "בכמעט 20 שנותיי בעיתונות, מעולם לא חוויתי תגובה כזו מנציג נבחר", אמר בבאס בהודעה בעקבות התקרית.
"אני חושב שזה די פוגעני לאיים על עיתונאי", אמר כתב נוסף, לאחר שקאטר סירב לענות על שאלות נוספות בנושא במסיבת העיתונאים.
קאטר, בן 80, הוא חבר הפרלמנט הפדרלי הוותיק ביותר באוסטרליה, והוא ידוע בדעותיו האקסצנטריות. ב-2017 הוא הפך ויראלי לאחר שאמר בפתאומיות שאין לו זמן לדון בנישואים חד-מיניים כי "כל שלושה חודשים אדם נקרע לחתיכות על ידי תנין בצפון קווינסלנד".