כולנו אוהבים בננות - הן מתוקות, בריאות ומשביעות בדיוק במידה הנכונה. אבל יש להן גם חיסרון בולט אחד: הן מבשילות מהר מדי. תוך יומיים-שלושה הן עלולות לעבור ממצב מושלם לצבע חום עם מרקם רך מדי, במיוחד כשמשאירים אותן בקערת פירות על השיש. ולא… זה לא דבש.
אז איך מאריכים את חיי המדף של הבננות, בלי טריקים מסובכים או מקרר תעשייתי? מתברר שהתשובה פשוטה וזולה במיוחד - כל מה שצריך זה חתיכת נייר אלומיניום. מומחי מזון מסבירים כי רוב הגז הטבעי שמאיץ את תהליך ההבשלה - אתילן - נפלט מגבעול הבננה. כשעוטפים את קצות האשכול בנייר אלומיניום או בניילון נצמד, נמנעת דליפת הגז וכך מואט תהליך ההבשלה. התוצאה: הבננות נשארות צהובות ויציבות לאורך זמן, לעיתים עד פי שניים או שלושה מהרגיל.
לדברי אתר Food Republic, “בננות משחררות יותר גז אתילן מכל פרי אחר, והגז הזה ממשיך להצטבר גם לאחר שהן נקטפו מהעץ. עטיפת הגבעול באלומיניום או ניילון שומרת את הגז בפנים, ומונעת ממנו לזרז את ההבשלה של שאר האשכול או של פירות סמוכים". אם אין לכם אלומיניום בהישג יד, גם ניילון נצמד עושה את העבודה לא פחות טוב.