כן, קראתם נכון: אם תשמעו את הסאונד הזה ותאכלו שוקולד תוך כדי - הוא יהיה יותר טעים

חוקרת קול מאוניברסיטת בריסטול יצרה מנגינה מיוחדת שמגבירה את תחושת המתיקות של השוקולד - בעזרת צלילי פסנתר, נבל וכלי מיתר שהופכים כל ביס ל"חוויה רב-חושית"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טבלת שוקולד
טבלת שוקולד | צילום: אינגאימג'

השיר, שנקרא "Sweetest Melody" ("המנגינה המתוקה ביותר"), הוא תוצאה של למעלה מ-60 שנות מחקר מדעי בתחום שנקרא "אינטגרציה רב-חושית". תופעה שבה חושי הטעם והשמיעה משפיעים זה על זה. לפי המחקרים, מוזיקה בעלת מלודיות רכות ובסולמות מז’וריים יכולה להעצים את תחושת המתיקות והמרקם הקטיפתי של השוקולד, בעוד שצלילים חדים מדגישים מרירות, ומוזיקה בקצב מהיר מתאימה יותר למזון מהיר מאשר לקינוחים.

מדובר במנגינה באורך 90 שניות, משך הזמן הממוצע שבו שוקולד נמס על הלשון - ובקצב של 78 פעימות לדקה. השיר כולל פסנתר שמלווה את המתיקות, כלי מיתר שמעניקים רכות ונבל שמוסיף מרקם חלק ונעים. בחברת Galaxy טוענים כי השיר הופך את אכילת השוקולד מ"קינוח פשוט" ל"סימפוניה של חושים".

"היוזמה הזו מראה כיצד אכילת שוקולד יכולה להפוך לחוויה רב-חושית שמעוררת את כל החושים, לא רק את חוש הטעם", אמרה הייסינת’ ל־Oddity Central. לדבריה, "הכוח של המוזיקה להעצים את ההנאה שלנו משוקולד - זו תופעה מרגשת במיוחד". השיר "Sweetest Melody" זמין כעת להאזנה ב־YouTube וב־Spotify.

תגיות:
מחקרים
/
שוקולד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף