ארצות הברית עולה באש: צעיר לבוש במדי גסטאפו הכה אישה

ערב רגיל במרכז את'נס בג'ורג'יה הפך לסיוט כשגבר לבוש במדי גסטפו הגיע לבר מקומי. מה שקרה אחר כך הזדעזע את הקהילה כולה והוביל למעצר מהיר. סטודנטית צעירה שניסתה להתערב שילמה מחיר כבד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קנת' ללנד מורגן, התחפש לנאצי
קנת' ללנד מורגן, התחפש לנאצי | צילום: צילום מסך רשתות חברתיות

את'נס, ג'ורג'יה, ארצות הברית - מה שהתחיל כערב חמישי רגיל של לילה הקדושים במרכז העיר את'נס הפך במהרה לאירוע מזעזע, כאשר גבר לבוש במדי קצין גסטפו נאצי תקף אלימות סטודנטית צעירה מחוץ לבר מקומי. האירוע, שתועד בווידאו ועורר סערה ברשתות החברתיות, מעלה שאלות קשות על גבולות חופש הביטוי והתנהגות אנטישמית.

כאשר לאנג ניסתה לקרוע את סרט הזרוע עם צלב הקרס מזרועו של מורגן, הוא הגיב באלימות נוראה. מורגן תפס כד בירה מזכוכית והיכה את לאנג בפניה במלוא העוצמה. התוצאות היו מזעזעות: שבר באף, עין שחורה, וחתכים בפניה שדרשו ארבעה תפרים. לאנג נאלצה לפנות לחדר המיון לטיפול.

"הוא חייך מאוזן לאוזן כל הזמן, גם כשתקף אותי", סיפרה לאנג בראיון מאוחר יותר. "הוא פשוט הרגיש גאה מאוד בעצמו על מה שהוא לבש". התיאור המצמרר של לאנג מעיד על האופי המתוכנן והמתריס של המעשה.

משטרת מחוז את'נס-קלארק הגיבה במהירות לאירוע. מורגן נעצר בשעה 2:56 לפנות בוקר של יום שישי, כמה שעות בלבד לאחר התקיפה. הוא הואשם בתקיפה מחמירה - עבירה פלילית - ובשתי עבירות של תקיפה פשוטה. הערבות שלו נקבעה על 1,500 דולר, והוא נותר במעצר עד יום ראשון.

אוניברסיטת ג'ורג'יה פרסמה הצהרה חריפה בה היא גינתה את האירוע. "אנו נחרדים מהמעשים של אדם שתוך כדי שהוא לבוש במדי נאצי במרכז את'נס, תקף סטודנטית", נכתב בהצהרה. האוניברסיטה הדגישה כי מורגן אינו סטודנט ואינו קשור למוסד, והוסיפה: "מעשיו, שנתפסו במצלמה, מתעבים, ואנו אסירי תודה לשוטרי משטרת את'נס-קלארק על המעצר המהיר". האוניברסיטה כינתה את המעשה "התנהגות אנטישמית מתועבת" והציעה שירותי ייעוץ לסטודנטים שהיו עדים לאירוע.

הווידאו של האירוע התפשט במהירות ברשתות החברתיות וצבר מיליוני צפיות. משתמשי רשת רבים שיבחו את המבקרים בבר על עמידתם נגד מורגן ועל סירובם להירתע מהסמלים הנאציים המאיימים. בפורומים מקומיים, תושבי את'נס הרגישו צורך להדגיש: "זה לא מגניב להיות נאצי - בשום מקום, בשום זמן, תחת שום נשיא".

כעת, בעוד מורגן מחכה למשפטו, הקהילה באת'נס ממשיכה לעבד את האירוע המזעזע, תוך שהיא שולחת מסר ברור: אנטישמיות ושנאה לא יתקבלו בשתיקה, והעומדים בפניהם יישאו בתוצאות מעשיהם.

תגיות:
נאצים
/
נאו נאצים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף