בננות, הידועות לעתים קרובות בשם "פרי האנרגיה", הן אופציה מושלמת לפני אימון או בתחילת היום, אבל המדע הרחיק לכת מעבר לכך והציע לנו יתרונות נוספים של הפרי שרבים אוהבים.
ד"ר קרישנה מדגיש כי בננות מכילות תרכובות טבעיות המחזקות את רירית ההגנה של הקיבה, המשמשת כמחסום מפני חומצות וחיידקים מזיקים.
אחד מהחיידקים הללו, הליקובקטר פילורי, ידוע כגורם לכיבים כואבים ועלול להוביל לסרטן הקיבה בטווח הארוך. אכילת בננות באופן קבוע עוזרת להפחית את הפעילות של החיידקים הללו, מה שמעניק למעי שכבת הגנה טבעית.
בננות עשירות בפלבנואידים ונוגדי חמצון, הפועלים כמיקרו-חיילים בגוף. תרכובות אלו נלחמות בדלקת ומונעות נזק חמצוני, שהוא אחד הטריגרים העיקריים למחלות כרוניות רבות. על ידי נטרול רדיקלים חופשיים מזיקים, בננות מקלות על גירוי במעי ושומרות על בריאות וחוזק הרקמות הפנימיות.
ד"ר קרישנה מסביר כי בננות מעוררות ייצור ריר נוסף בקיבה. הריר הזה משמש ככרית רכה ומגנה המונעת מגע ישיר של חומצה עם דופן הקיבה. דווקא המנגנון הזה מאפשר לבננות להרגיע כיבים ולמנוע מהם להחמיר.
מלבד הגנה על המעיים, בננות מצוינות גם לעיכול. בננות מכילות סיבים פרה-ביוטיים המסייעים לחיידקים הטובים במעיים לשגשג, לשפר את העיכול ולחזק את החסינות באופן כללי. הסוכרים הטבעיים בבננות משחררים אנרגיה קבועה מבלי לגרום לעלייה פתאומית ברמת הסוכר בדם, מה שהופך אותן לאחד הפירות המאוזנים ביותר בטבע.