מחקרים גורסים כי כורכומין עשוי להועיל במיוחד למחלות הקשורות לדלקת, כולל מחלת המעי הרגיז, דלקת מפרקים, טרשת עורקים ודיכאון.
כמו כן, הוכח כי כורכומין מסייע בהפחתת כאבי שרירים לאחר פעילות גופנית, מה שעשוי לשפר את ההתאוששות והביצועים הספורטיביים.
סקירת מחקרים מצאה כי נוגדי החמצון בכורכום, במיוחד כורכומין, משפרים משמעותית את פעילות נוגדי החמצון של הגוף, ומפחיתים את העקה החמצונית המתרחשת כאשר הרדיקלים החופשיים בגוף הם יותר מנוגדי חמצון. עם הזמן, הוא יכול למלא תפקיד בהזדקנות, זיהומים כרוניים וסרטן.
באופן דומה, קפה מכיל נוגדי חמצון, כגון חומצה כלורוגנית וחומצה קפאית, שיכולים גם לסייע בהגנה מפני נזק לתאים ומתח חמצוני.
מחקר של איגוד הלב האמריקאי (AHA) מראה כי אכילת יותר כורכום עשויה להפחית את הסיכון למוות ממחלות לב. ייתכן שהסיבה לכך היא שכורכומין עוזר למנוע הצטברות פלאק בעורקים.
טרשת עורקים מתרחשת כאשר רובד מצטבר והעורקים מצטמצמים עם הזמן. זה יכול להפחית את זרימת הדם העשירה בחמצן, מה שמוביל לכאבים בחזה, אי נוחות, או אפילו חסימה שעלולה לגרום להתקף לב או שבץ מוחי.
כורכומין יכול גם לשפר את רמות האבץ בגוף. מחקרים מסוימים קשרו מחסור באבץ לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.
נראה כי יש לכורכום גם השפעה חיובית על ירידה במשקל. סקירת מחקר העלתה כי נטילת תוספי כורכומין עזרה להפחית את משקל הגוף, את מדד מסת הגוף (BMI) ואת היקף המותניים. עם זאת, הירידה במשקל הייתה מינימלית יחסית עם ממוצע של פחות מ-90 גרם.
נדרשים מחקרים נוספים כדי להבין כיצד כורכום משפיע על ירידה במשקל, במיוחד כאשר הוא נצרך בכמויות המצויות בדרך כלל בקפה כורכום.
בזכות הסגולות נוגדות הדלקת שלו, כורכום עשוי גם לעזור להקל על תסמיני תסמונת המעי הרגיז (IBS), לשפר כאבי בטן ואיכות חיים כללית.
סקירת מחקר נוספת גורסת כי השפעתו נוגדת החמצון ונוגדת הדלקת של הכורכומין עשויה לעזור להפחית דיכאון. עם זאת, המחקר עדיין בשלביו המוקדמים, ויש צורך במחקרים נוספים בבני אדם.
מחקרים שנערכו לאחרונה מראים גם כי ייתכן שיש לכורכומין השפעות בריאותיות דומות על המוח. מחקר אחד גילה כי כורכומין יכול להעלות את רמות הגורם הנוירוטרופי המוחי (BDNF). גורם זה ממלא תפקיד בזיכרון ובלמידה, והרמות הנמוכות שלו קשורות לפגיעה בזיכרון ולמחלות מוח.