מדענים חוקרים דרך חדשנית לייצור מזון בחלל, באמצעות אוויר ונוזלים מהגוף האנושי עצמו. במסגרת ניסוי פורץ דרך של סוכנות החלל האירופית (ESA), נבחנת האפשרות להשתמש בשאריות שתן של אסטרונאוטים ובמיקרובים הקיימים באוויר כדי לייצר חלבון אכיל חדש בצורת אבקה.
במטרה להתמודד עם הבעיה, ESA הכריזה על פרויקט חדש - חלבון מהאוויר ומהשתן. הפרויקט בוחן את Solein - אבקת חלבון חדשנית שפותחה על ידי חברת Solar Foods הפינית. החלבון מיוצר בתהליך ביוכימי המבוסס על חיידקים שמזינים עצמם מחמצן ומימן שבאוויר. בכדור הארץ, התהליך מתבצע בתוך ביוריאקטור - מתקן שבו מוזרם גז לתמיסה מזינה המכילה תרבית חיידקים. תהליך תסיסה ייחודי הופך את התערובת לאבקה עשירה בחלבון.
אולם, ייצור Solein בחלל מחייב התאמות: על פני כדור הארץ, משתמשים באמוניה כמקור חנקן לסינתזת החלבון. בחלל, היכן שאמוניה אינה זמינה, ניתן להשתמש באוראה (Urea) - תרכובת אורגנית הנמצאת בשתן האדם, כתחליף מתאים.
הפתרון עשוי להפוך למרכיב מרכזי במשימות מאוישות לירח ולמאדים, ולספק מענה לאחת השאלות הגדולות של חקר החלל: כיצד נזין בני אדם במסעות שנמשכים חודשים או שנים הרחק מכדור הארץ.