השוקולד האהוב מסבך את "נסטלה": צווי מעצר נגד בכירים בחברה

הטלגרף הבריטי מדווח כי מנכ"ל נסטלה בנגלדש ומנהל מדיניות ציבורית עלולים לעמוד לדין לאחר שבדיקות מזון מצאו חומציות גבוהה ותכולת חלב נמוכה בחטיף השוקולד קיט-קאט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מוזאון השוקולד הראשון נפתח בניו יורק. צילום: רויטרס | צילום:
קיטקט. אילוסטרציה
קיטקט. אילוסטרציה | צילום: מיס פטל

הבדיקות נעשו בשני שלבים - של הלחמית של הוופל ושל הציפוי השוקולדי: בשכבת הוופל נמדדה רמת חומציות של 2.32% מול המגבלה החוקית המקסימלית של 1% לפי ארגון התקנים הבנגלדשי (BSTI), ובציפוי השוקולד נמדדו רק 9.31% של מוצקי חלב, במקום הטווח החוקי של 12-14%. עוד נמצא כי שומן חלב במוצר עומד על 1.23%, לעומת הדרישה החוקית של בין 2.5 ל‑3.5%.

המפקח חסן אמר כי “חומציות גבוהה מצביעה על פירוק, או בעצם על כשל בשימור המוצר", בעוד שחוסר במוצקי חלב ושומן חלב מעיד על אי עמידה בתקני החלב המוכרים.

Kit Kat לוטוס
Kit Kat לוטוס | צילום: סטודיו אסם

על פי Jago News, אתר חדשות בנגלדשי באנגלית מאידך, נסטלה בנגלדש הגיבה בטענה שההאשמות “בסיסיות” - החברה מציינת כי BSTI לא הגדירה תקן ספציפי למוצרי וופל מצופים שוקולד כמו KitKat.

עוד נמסר באתר שהחברה בודקת כל משלוח באמצעות הגוף הממשלתי המועצה הבנגלדשית למחקר מדעי ותעשייתי (BCSIR), וכי כל קונסינמנט (מניפק) עובר בדיקות לפני שחרור מהמכס.

על פי bdnews24, אתר חדשות עצמאי  בבנגלדש צו המעצר ניתן גם לבעלים של חברת הסוכר Meghna, לאחר שדגימות סוכר שלה הציגו סוכרוז במינון של 77.35% בלבד - לעומת הנדרש חוקית של 99.70%.

עוד ציינו ב-Jago News כי השימוע הבא נקבע ל-15 בדצמבר.

תגיות:
נסטלה
/
שוקולד
/
בית משפט
/
הודו
/
סוכר
/
קיט קט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף