הבדיקות נעשו בשני שלבים - של הלחמית של הוופל ושל הציפוי השוקולדי: בשכבת הוופל נמדדה רמת חומציות של 2.32% מול המגבלה החוקית המקסימלית של 1% לפי ארגון התקנים הבנגלדשי (BSTI), ובציפוי השוקולד נמדדו רק 9.31% של מוצקי חלב, במקום הטווח החוקי של 12-14%. עוד נמצא כי שומן חלב במוצר עומד על 1.23%, לעומת הדרישה החוקית של בין 2.5 ל‑3.5%.
המפקח חסן אמר כי “חומציות גבוהה מצביעה על פירוק, או בעצם על כשל בשימור המוצר", בעוד שחוסר במוצקי חלב ושומן חלב מעיד על אי עמידה בתקני החלב המוכרים.
על פי Jago News, אתר חדשות בנגלדשי באנגלית מאידך, נסטלה בנגלדש הגיבה בטענה שההאשמות “בסיסיות” - החברה מציינת כי BSTI לא הגדירה תקן ספציפי למוצרי וופל מצופים שוקולד כמו KitKat.
עוד נמסר באתר שהחברה בודקת כל משלוח באמצעות הגוף הממשלתי המועצה הבנגלדשית למחקר מדעי ותעשייתי (BCSIR), וכי כל קונסינמנט (מניפק) עובר בדיקות לפני שחרור מהמכס.
על פי bdnews24, אתר חדשות עצמאי בבנגלדש צו המעצר ניתן גם לבעלים של חברת הסוכר Meghna, לאחר שדגימות סוכר שלה הציגו סוכרוז במינון של 77.35% בלבד - לעומת הנדרש חוקית של 99.70%.
עוד ציינו ב-Jago News כי השימוע הבא נקבע ל-15 בדצמבר.