נויאנזין רצה להוות השראה לאחרים ולהוכיח כי ירידה במשקל אפשרית כמעט בכל מצב, אך הפך לסיפור אזהרה. במסגרת האתגר, הוא פיתח תכנית אכילה קיצונית שכללה עד 10,000 קלוריות של מזון מזיק ביום במשך מספר שבועות. התזונה שלו כללה מאפים ועוגות לארוחת בוקר, כמעט קילו אחד של כיסונים עם מיונז לארוחת צהריים, המבורגרים ופיצות לארוחת ערב, עם חטיפי תפוחי אדמה ומזונות עתירי קלוריות בין הארוחות.
חודש לאחר שהחל את האתגר, נויאנזין עלה במשקל ב-13 ק"ג והגיע למשקל גוף של 105 ק"ג (231.5 פאונד). ב-18 בנובמבר, בפוסט האחרון שלו באינסטגרם, הודיע המאמן הצעיר על הישגו החדש בזמן שאכל חטיפי צ'יפס. אף שהצהיר על אי נוחות בפני עוקביו, איש לא ציפה שהחיים שלו יהיו בסכנה.
ביום שלפני מותו הטראגי, נויאנזין ביטל מספר אימונים וסיפר לחבריו כי הוא חש ברע ומתכנן לראות רופא. אך הוא לא הספיק - שעות ספורות לאחר מכן הוא מת בשינה כתוצאה מכשל לבבי.
מומחים ציינו כי אף על פי שנויאנזין היה במצב פיזי טוב יותר מרוב האנשים בעלי עודף משקל, התכנית הקיצונית של אכילת כמויות אדירות במשך שבועות השפיעה משמעותית על האיברים הפנימיים, במיוחד על הלב.
"הרמות של סוכר בדם עולות בחדות, הכולסטרול מטפס, לחץ הדם עולה ובתנאים כאלה הלב נאלץ לעבוד קשה יותר. זה יכול גם לגרום לפרפור, בעיות בקיבה, התייבשות ושינויים קיצוניים ברמות האינסולין," הוסיפה.
תזונאית מוסמכת נוספת, פריטי טיאגי, הבהירה: "אכילת 10,000 קלוריות של מזון מזיק לא תהרוג אוטומטית אדם בריא, אך יכולה להיות מסוכנת ואף גרמה למקרים נדירים של מוות. הסכנה אינה במספר הקלוריות עצמו, אלא בעומס הקיצוני של מלח, שומן ונפח, במיוחד כאשר נאכל במהירות. זה יכול לגרום להרעלה מיידית של נתרן, לחץ דם מסוכן, הפרעות קצב לב, חנק או שאיפה, ואפילו דלקת לבלב פתאומית."