אין דבר גרוע יותר מלהתעורר עם כאב ראש עז לאחר ששתיתם קצת יותר מדי - אך לפי מומחית אחת, יש מאכל מסוים שכדאי לאכול לפני השתייה כדי למנוע את הסבל.
היא הסבירה עוד: "גבינה יכולה לסייע לגוף לעכל את האלכוהול בצורה טובה יותר ולמנוע נזק לכבד. היא גם משחזרת חומרים מזינים כי היא מלאה בויטמין B וסידן, שנמחקים מהגוף בעת שתיית אלכוהול."
הרופאה הוסיפה כי הסידן מסייע לשיפור תפקוד העצבים והשרירים, בעוד שויטמין B נחוץ ליצירת אנרגיה ולמטבוליזם. היא הדגישה: "אין ספק – לא לשתות אלכוהול עדיף על כל אלכוהול, אך אם אתם עומדים לשתות, נסו לזכור לאכול קצת גבינה לפני השתייה."
בנוגע למתי מתחיל ההשפעה של האלכוהול על הגוף, הסבירה את השלבים השונים של שתייה: "כבר אחרי כוס אחת או שתיים של אלכוהול קצב הלב עולה, כלי הדם מתרחבים ומופיעה תחושת 'היי' קלה, שגורמת לאנשים להפוך לחברתיים או מדברים יותר. יחידה אחת שווה 10 מ"ל או 8 גרם של אלכוהול טהור, שזה בערך מה שהמבוגר הממוצע מסוגל לעכל בשעה."
כמות היחידות בכל משקה תלויה בגודלו ובחוזק האלכוהול שלו. לדוגמה, NHS מציינת שכוס של בירה חזקה מכילה שלוש יחידות אלכוהול, בעוד שכמות זהה של בירה חלשה יותר מכילה קצת יותר משתי יחידות.
עוד הוסיפה: "לאחר ארבע עד שש יחידות, האלכוהול מתחיל להשפיע על מערכת העצבים, מאט את זמן התגובה ומפריע לאזורים במוח הקשורים בקבלת החלטות, מה שיכול לגרום לשיפוט לקוי והתנהגות פרועה יותר. סביב שמונה יחידות אדם ממוצע צפוי לסבול מהנגאובר."