מומחית כביסה חושפת את הטעות הכי גדולה: "לוכד זיעה וחיידקים"

מומחית כביסה מזהירה כי שימוש מופרז בחומר ניקוי אינו מנקה טוב יותר - אלא לוכד חיידקים וריחות בבד, גורם לבגדים לצאת מסריחים ומקצר את חייהם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כביסה
כביסה | צילום: אינגאימג'

אם יצא לכם להוציא בגדים ממכונת הכביסה ולגלות שהם מריחים גרוע יותר מאשר לפני הכביסה - ייתכן שאתם עושים טעות נפוצה במיוחד. מומחית כביסה חושפת כי דווקא עודף חומר ניקוי הוא הגורם המרכזי לכך.

לדבריה, עודף סבון גורם לכך שמים מלוכלכים “שוקעים מחדש” בתוך הבד במקום להתנקות ממנו. "מכונה גדולה לא אומרת שצריך כמות גדולה של אבקת כביסה", הדגישה.

בתגובות לסרטון הצטרפו משתמשים נוספים עם טיפים משלהם. אחד מהם ציין כי מרכך כביסה יוצר שכבה שעוותית על הסיבים, שמונעת ממים נקיים לחדור לבד. משתמש אחר המליץ להוסיף חומץ למחזור השטיפה: "החומץ מסיר שאריות סבון ומשמש גם כמרכך טבעי". גולשים נוספים הזכירו כי הסימונים שעל פקק חומר הניקוי קיימים מסיבה ברורה - התאמת הכמות לגודל הכביסה - וקראו להימנע משימוש מופרז. אחרים אף טענו כי הם נמנעים לחלוטין מאבקת כביסה בשל הריח וההשפעה על מגבות ובגדי יום-יום.

המסקנה ברורה: אם הבגדים שלכם יוצאים מהכביסה עם ריח לא נעים, ייתכן שהבעיה אינה במכונה - אלא בכמות הסבון.

תגיות:
אבקת כביסה
/
כביסה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף