הדברים נאמרו בתגובה לשאלות שהועלו בעקבות דיווח בעיתון הגרמני "בילד", שהעלה חשש כי ספורטאים מנסים לשבש את מדידות הגוף התלת-ממדיות המשמשות להתאמת חליפות התחרות.
על פי הדיווח ב"בילד", בתוך הענף נשמעו טענות על ספורטאים המזריקים חומצה היאלורונית לאיבר המין כדי להגדיל את נפחו באופן זמני. המטרה היא להשפיע על נקודת המדידה של החליפה ובכך להשיג חליפה גדולה יותר לעונה כולה.
בענף קפיצות הסקי, הספורטאים עוברים סריקת גוף מלאה כדי להבטיח שחליפותיהם הצמודות אינן כוללות עודפי בד שעלולים לשמש כ"מפרש" ולהעניק עילוי נוסף באוויר. התקנות מתירות לחלק המפשעה בחליפה להגיע עד לתחתית איבר המין של הספורטאי, כך שהגדלה מלאכותית שלו מאפשרת שימוש ביותר בד באזור זה, מה שעשוי לשפר את הביצועים.
ניגלי ציין כי ל-WADA אין אינדיקציה לכך שהשיטות הללו אכן מיושמות בפועל, והדגיש כי הארגון מתערב רק כאשר שיטת רמאות מוגדרת כסימום. "איני בקיא בפרטי קפיצות הסקי וכיצד זה יכול לשפר את הביצועים, אך אם יעלה חשד כלשהו, נבדוק זאת", אמר ניגלי. נשיא WADA, ויטולד בנקה, הגיב בחיוך לדיווחים וציין כי יבדוק את הנושא.
הסוגיה מעוררת עניין מיוחד לאור העובדה שמניפולציות בחליפות כבר הובילו לסנקציות בענף בעבר. בשנה שעברה הושעו שניים מהמדליסטים האולימפיים של נורבגיה, מריוס לינדביק ויוהאן אנדרה פורפאנג, לשלושה חודשים, לאחר שבנבחרתם התגלו תפרים מותאמים בחשאי באזור המפשעה במהלך אליפות העולם בסקי ב-2025. שלושה אנשי צוות אימון הורחקו אף הם בעקבות המקרה. הפדרציה הבינלאומית לסקי (FIS) טרם הגיבה לדיווחים הנוכחיים.