חברת הקונגרס הדהימה את הרשת: "המלאכים בתנ"ך היו חייזרים?"

חברת הקונגרס האמריקראית אנה פאולינה לונה עוררה סערה כשקישרה בין ספר יהודי, מלאכים נופלים וציורי רנסנס לבין תאוריות על חייזרים. תומכיה התלהבו, המבקרים לעגו - והיא ממשיכה לדרוש חשיפת מידע על עב"מים

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
חייזרים, אילוסטרציה
חייזרים, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'
4
גלריה
תצלומי עב''מים לכאורה, מתוך הקבצים שפורסמו על ידי ארה''ב
תצלומי עב''מים לכאורה, מתוך הקבצים שפורסמו על ידי ארה''ב | צילום: רשתות חברתיות

החלק שאליו מתייחסת לונה מוכר בשם "ספר העירים", ומתאר קבוצה של 200 מלאכים, המכונים "העירים", שירדו לארץ, קיימו קשרים עם נשים אנושיות והולידו גזע קדום של ענקים לפני המבול המקראי. לפי הטקסט, אותן ישויות העניקו לאנושות ידע אסור בתחומים כמו כישוף, ייצור נשק ונושאים נוספים.

עב''מ בשמי ארה''ב
עב''מ בשמי ארה''ב | צילום: US Department of Defense

מנגד, רבים תקפו את הפרשנות של לונה ולעגו להמלצה שלה לקרוא את ספר חנוך כמקור להבנת ההיסטוריה האנושית. מבקרים הזכירו כי מדובר בטקסט שלא התקבל כחלק מהכתובים ברוב המסורות הדתיות המרכזיות, וכי אין הוכחה שהוא אכן נכתב בידי חנוך המקראי.

אחד הגולשים כתב כי מדובר ב"ספר שנדחה כדבר האל", ואחר טען בציניות כי אפשר באותה מידה להמליץ לאנשים לקרוא קומיקס של "הנוקמים" כדי להבין את ההיסטוריה. למרות הביקורת, לונה ממשיכה לעמוד מאחורי הטענות שלה.

תיעוד ממצלמת דרך שקלטה עב''מ
תיעוד ממצלמת דרך שקלטה עב''מ | צילום: מתוך טוויטר

לונה טענה כי ייתכן שאירועים דומים התרחשו עוד לפני תקופת ישו ותועדו בטקסטים עתיקים. היא אף עודדה בעבר את הציבור לקרוא את ספר חנוך כדי להבין את הרקע לתאוריות עב"מים מודרניות, בטענה שייתכן שבני אדם קדומים פשוט פירשו חוצנים כמלאכים.

תגיות:
יהדות
/
חייזרים
/
מלאכים
/
בין החדשות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף