אחרי שחזה את המלחמה בישראל: "נוסטרדמוס החי" באזהרה מצמררת

המלחמה במזרח התיכון וגמר גביע העולם היו רק חימום. אתוס סלומה טוען שהעימות בין רוסיה לנאט"ו קרוב מתמיד, ויקרה באזור שאף אחד לא חשב עליו

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
סלומה, חזה מספר אירועים דרמטיים בעבר
סלומה, חזה מספר אירועים דרמטיים בעבר | צילום: מתוך אינסטגרם
2
גלריה

סלומה, בן 39, פרסם בדצמבר 2025 שורה של תחזיות לשנה הנוכחית. בין היתר הזהיר כי המתיחות סביב תוכנית הגרעין האיראנית תביא את המזרח התיכון ל"סף קריטי" ברבעון השני של 2026. לאחר המלחמה בין איראן לישראל והמעורבות הצבאית האמריקנית, הוא טוען כי התחזית התממשה.

התחזית השנייה שבה הוא מתהדר נוגעת למונדיאל. סלומה אמר כי הזוכה בטורניר תלבש "צבעים המזוהים עם אש", והצביע על כמה נבחרות אפשריות, ובהן ספרד. לאחר שספרד גברה 0:1 על ארגנטינה בגמר ב־19 ביולי, הוא טען כי גם התחזית הזו הוכחה כנכונה. עם זאת, רשימת המועמדות שהציג כללה גם את פורטוגל, צרפת, הולנד, מרוקו, ארגנטינה ואנגליה, עובדה שמחלישה במידה מסוימת את מידת הדיוק של ה"נבואה".

ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS

הפעם קיימות גם התפתחויות ממשיות שמעניקות רקע לאזהרה. בפברואר השיקה נאט"ו את פעילות "Arctic Sentry", וביוני הוקם כוח רב־לאומי חדש בפינלנד. הברית עצמה קובעת כי רוסיה הרחיבה משמעותית את פעילותה הצבאית באזור, פתחה מחדש בסיסים מהתקופה הסובייטית ובוחנת מערכות נשק חדשות.

גם נורווגיה הודיעה החודש על הרחבה משמעותית של הבריגדה המוצבת בפינמרק, סמוך לגבול רוסיה, כולל תוספת ארטילריה והגנה אווירית. עם זאת, סלומה עצמו מסייג את דבריו ומודה כי "שום שיטת חיזוי אינה חסינה מטעויות". לדבריו, התחזיות הן פרשנויות ולא ודאויות, אבחנה שכדאי לזכור לפני שמכריזים על נבואה נוספת שהתגשמה.

תגיות:
רוסיה
/
מלחמת רוסיה אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף