ההישג דרש ממנו הרבה יותר מזמן הבחינה המקובל. בעוד חבריו לכיתה החלו את תקופת הבחינות הרגילה בהמשך השנה, פטריק התחיל כבר בפברואר והמשיך להיבחן כמעט מדי בוקר עד יוני. שאלה אחת ששווה 30 נקודות, ושעבור תלמיד אחר היא רק חלק ממבחן, הייתה יכולה לקחת לו עד שש שעות.
לדבריו, הקושי לא היה בהכרח להבין את החומר אלא להצליח להראות לאחרים מה הוא יודע. ההכנה והבחינות דרשו ממנו מאמץ פיזי ומנטלי גדול, והוא נזקק להפסקות רבות כדי לנוח. למרות זאת, הוא התעקש להמשיך ולהשלים את כל שבע הבחינות.
לא עוצר
פטריק לומד באקדמיית Fallibroome במקלספילד, בית ספר רגיל שבו למד לצד בני גילו. הוא נולד בשווייץ ומשפחתו חזרה לאנגליה כשהיה בן שש. לדבריו, אחד הדברים החשובים ביותר עבורו היה האפשרות ללמוד כמו שני אחיו הגדולים, לרכוש ידע ולפתח עצמאות מחשבתית.
בבית הספר מספרים כי הדרך לבחינות לא הייתה פשוטה. הצוות ומשפחתו נאלצו לפעול מול גופי הבחינות כדי להתאים עבורו את התנאים ולאפשר לו להוכיח את הידע שלו באמצעות מערכת המעקב אחר העיניים. לאורך הדרך הוא גם קיבל סיוע מארגון CandLE, המתמחה בהנגשת לימודים לתלמידים המשתמשים באמצעי תקשורת חלופיים.
למרות המאמץ החריג, פטריק השיג את הציונים שהיו דרושים לו כדי להמשיך לשלב הבא בלימודיו. השנה הוא כבר החל ללמוד לקראת בחינות A-level - השלב המתקדם של התיכון באנגליה, ובחר בצרפתית, לימודי עסקים ולימודי מדיה.
הוא גם חושב קדימה. אחרי התיכון מקווה פטריק ללמוד מדיה באוניברסיטה ולעבוד בעתיד בתחום. אמו הציעה אוניברסיטה קרובה יחסית לבית, אבל פטריק עצמו כבר מסתכל רחוק יותר, בין היתר על בורנמות' - כ-320 קילומטרים מביתו. כשנשאל אם המעבר מרתיע אותו, תשובתו הייתה פשוטה: הוא מתרגש לקראת החוויה.