שתלי הסיליקון התפוצצו, האישה תפוצה ע"י העירייה

אשתו של ראש עיריית סן דייגו לשעבר זכתה בתביעה בה טענה שנפילה שלה בעקבות סדק במדרכה גרמה לנזק לאחד משתליה, ולכן עליהם לשלם לה את עלויות החלפת השתל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
העירייה תשלם על שתלי סיליקון חדשים
העירייה תשלם על שתלי סיליקון חדשים | צילום: ingimage ASAP
3
גלריה

בית המשפט בסן דיאגו, קליפורניה, נאלץ השבוע להכריע בנושא לא שגרתי, לאחר שאשת ראש העיר לשעבר תבעה את העירייה על גרימת נזק לשתלי הסיליקון שלה. סינתיה הדג'קוק, 70, אשת ראש העיר לשעבר, רוג'ר הדג'קוק, טענה בבית המשפט כי סדק במדרכה גרם לנפילתה ולקרע באחד מהשתלים שלה. במשך משפט בן שלושה ימים, ניסו להחליט השופט וחבר המושבעים האם הקרע והדליפה מהשתל נגרם מהנפילה, או שהיה זה כתוצאה מנזק קיים.

הדגמה לנפילה של סינתיה בבית המשפט. צילום מסך
הדגמה לנפילה של סינתיה בבית המשפט. צילום מסך | הדגמה לנפילה של סינתיה בבית המשפט. צילום מסך

הדג'קוק זכתה בתביעה למרות שמשרד עורכי הדין שייצגו את העירייה, מצאו הוכחות חותכות לכך שהשתלים שלה היו פגומים עוד קודם נזקקו להחלפה. עורכת הדין מטעם העיר, מארה אליוט, אמרה שתערער על פסק הדין: "נלחמנו קשה כדי להגן על משלמי המיסים ולדאוג שהתביעה תוכיח את המקרה". היא הסבירה: "כעת נשקול האם לערער או לא".

סינתיה הדג'קוק בבית המשפט. צילום מסך
סינתיה הדג'קוק בבית המשפט. צילום מסך | סינתיה הדג'קוק בבית המשפט. צילום מסך

מדובר בהתנהלות מחשידה מצד בית המשפט, בעיקר בשל הממצאים ובשל עברו של ראש העיר, רוג'ר. רוג'ר הדג'קוק היה ראש העיר של סאן דיאגו בין השנים 1983-85, ונאלץ לפרוש בשל שערורייה בה היה מעורב. הוא הודה בהמשך באשמת קשירת קשר ומימון בלתי חוקי של קמפיין הבחירות שלו.

תגיות:
תביעה
/
שתלי סיליקון
/
ראש העיר
/
תשלום פיצויים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף