המסטיק שיפחית את התפשטות נגיף הקורונה

חוקרים אמריקאים הצליחו לייצר מסטיק שעשוי חלבונים, שלכד כ-95 אחוזים מחלקיקי הנגיף ומנע את התפשטותו במרחב. אל דאגה - הוא נראה, מרגיש וטעים כמו מסטיק רגיל לגמרי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסטיק, אילוסטרציה
מסטיק, אילוסטרציה | צילום: Getty images

אחרי המסכות, ההגבלות והחיסונים, באוניברסיטת פנסילבניה חשבו על רעיון יצירתי להפחית את התפשטות מגיפה הקורונה. מסטיק ניסיוני חדש, שמכיל חלבון ה"לוכד" את חלקיקי הנגיף, ייסע להאט את ההעברה ולהגביל את התפשטותן של טיפות עמוסות וירוסים כאשר נשאי הנגיף מדברים, נושמים או משתעלים.

באמצעות דגימות רוק וספוגיות של חולים מאושפזים ומאומתים לנגיף, החוקרים בחנו את ההשפעה וראו תוצאות. במהלך הניסויים במבחנה, חלקיקי הנגיף חוברו לקולטני ה-ACE2 שנמצאים בחניכיים, והעומס הנגיפי של הדגימות ירד ביותר מ-95 אחוזים. עוד דווח כי המסטיק מרגיש וטעמו כשל מסטיק רגיל לגמרי, שאגב ניתן לאחסן במשך שנים בטמפרטורות רגילות. כמו כן, לעיסת המסטיק לא פוגעת במולקולות החלבון.

שימוש במסטיק להפחתת עומסי נגיפי הקורונה ברוק יוסיף למאמצי מבצע החיסונים העולמי, ויכול להיות שימושי במדינות בהן החיסונים פחות זמינים. המסטיק עשוי מחומר צמחי בדרגה קלינית ופותח כדי לעמוד בדרישות ה-FDA. הוא אמנם עדיין לא זמין לרכישה, אך החוקרים בארה"ב ממשיכים לבחון את הנושא בתקווה להביא את המסטיק למדפים בהקדם האפשרי.

תגיות:
מסטיקים
/
נגיף קורונה
/
פנסילבניה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף