בשלב הראשון הוא הצטרף לטיפולים של אמו ועבר שטיפות וניקוי יומיומי בעין. כדי לערוך טיפולים כאלו יש צורך להרגיל את הקרנף לנוכחות המטפלים ולטיפול הרפואי. מדובר בתהליך איטי וארוך של הרגלה ורכישת מיומנות של הצוות אך במקרה של טופאק שנשאר צמוד לאמו לא היה קושי משום שהוא היה מורגל לטיפולים כאלו מגיל מאוד צעיר.
כבר לאחר מספר טיפולים ניכר שיפור משמעותי בעינו והצוות התמלא באופטימיות זהירה. טופאק נשאר תחת מעקב של המטפלים ולמשך תקופה ארוכה המצב נרגע. לאחרונה, המטפלים שוב שמו לב לאדמומיות בלחמית העין ובשלב מאוחר יותר גם לנפיחות ולאבצסים. לאורך תקופה ארוכה, המטפלים יחד עם הצוות הרפואי של הספארי, ניסו שלל תרופות ופרוצדורות רפואיות על מנת לעזור לעין להחלים, טיפולים קונבנציונליים לצד טיפולים טבעיים, אך הטיפולים עזרו רק לפרקי זמן קצרים.
כעת, טופאק מתאושש בגדרה תחת עיניהם הבוחנות של המטפלים עד להתאוששות מלאה וחזרה לסוואנה הפתוחה למשפחתו ולחבריו. קרנפים רחבי שפה נמצאים בסכנת הכחדה ממשית ובספארי שלוקח חלק בתכנית הרבייה שלהם עושים מאמצים עילאיים על מנת לשמר את המין המיוחד הזה.