מהשפים הגדולים ועד למזון המהיר: המסעדות ברחבי הארץ חורפיות מתמיד

מזג האוויר הקריר והגשום, שבעיקר עושה חשק להישאר מתחת לשמיכה, דווקא עורר אצל השפים ורשתות המזון את הצורך לקחת את התפריט לכיוון חורפי ומנחם. כדי שלא תפספסו - אלו היוזמות החדשות שיעשו לכם נעים בפה ובלב

שי רגב צילום: אור גפן
בובע צ'ולנט בשוק צפון
בובע צ'ולנט בשוק צפון | צילום: דוד מויאל
3
גלריה

2022 נפתחה בהצלחה, ונראה שגם עולם הקולינריה החליט להשתדרג לקראת השנה האזרחית החדשה. ממסעדות שף, דרך דוכני השוק ועד מסעדות המזון המהיר – אין ספק שכולם מחפשים את הבשורה החדשה הבאה.

מסעדת הפיצות הנפוליטנית בפלורנטין התחדשה בתפריט חורף חדש עם מנות שמגיעות מהטאבון הלוהט ועם האווירה הכי איטלקית שאפשר. בין המנות החדשות תוכלו למצוא בריצ'יולה אראנצ'ה שמוגשת על רוטב שמנת, מוצרלה, נתחי בריסקט מעושן, פילה תפוז חורף ומטבל לימונצ'לו.

המסעדה המקסיקנית התל אביבית משיקה בימים אלו מנות חדשות עם טעמים אותנטיים ועם הנגיעה הייחודית של שף המקום צורי יוסופוב. בין המנות החדשות:  קוקטייל מרגריטה מטאקו קרנה אסאדה עם סינטה צרובה או קערת דג לבן עם אורז פיקנטי ופיקו דה ג'יו של שמנת חמוצה וסלסה חלפיניו ליים.

המסעדה הדרום האמריקאית של אהרון גולדצוייג, שעלה לארץ מצ'ילה הטרופית, משיקה תפריט חורף חדש שכולו אהבה ליבשת הצבעונית. בין התבשילים תוכלו למצוא את הפג'ואדה הברזילאית, פאסטל דה צ'וקלו שמגיע אלינו מצ'ילה או סנדוויץ' לומו סאלטדו מפרו. כל מנה בתפריט החדש מייצגת מדינה אחרת מדרום אמריקה ומפגישה את הלקוח עם טעמים מעבר לים.

מדי יום חמישי החל מהשעה 19:00 מתקיים בבובע בשוק צפון ערב בירה ומגוון תבשילים ביתיים לאווירה חורפית. בובע היא מנה המכילה תבשיל ביתי בתוך חלה ביתית לצד תבשילים מנחמים בבישול ארוך. בין המנות במקום תוכלו למצוא בובע צ'ולנט עם בשר, תפוחי אדמה ושעועית או בובע חורשתה הממולא בתבשיל בשר וחצילים בנוסח פרסי.

החלות של בובע
החלות של בובע | צילום: דוד מויאל

בלעדי בישראל: רשת המזון המהיר משיקה את "צ'יפס Eat", סדרת מנות משודרגות של צ'יפס הולנדי מתובל בתערובות שיעניקו טוויסט מעניין. בין מנות הצ'יפס החדשות תוכלו ליהנות מצ'יפס תבליני קטשופ פיקנטי או צ'יפס עשבי תיבול עם ירקות מיובשים, שום ואורגנו. הצ'יפס המתובל מגיע בעלות נוספת של 3 ₪.

הצ'יפס המתובל החדש של בורגר קינג
הצ'יפס המתובל החדש של בורגר קינג | צילום: תומר שוורץ

הרשת העולמית, שרק לא מזמן פתחה את סניפה הראשון בארץ, מתרחבת ופותחת עוד שלושה סניפים בצפון הארץ. התפריט במסעדות החדשות מבוסס על מתכון סודי של 11 תבלינים השומרים על המסורת של הרשת בכל העולם - ועכשיו גם אנחנו נוכל ליהנות מהם בהישג יד.

תגיות:
אוכל איטלקי
/
אוכל דרום אמריקאי
/
אוכל מקסיקני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף