הטריק שכולכם חייבים להכיר: האייפון יכול להציל את חייכם באמצעות 5 לחיצות בלבד

בחור בריטי חובב סנובורד, נפל לפיר קרח כשהיה לבדו על הר בשוויץ. לאחר שניצל בזכות לחצן ה-SOS באייפון, הוא הפיץ את השיטה ברשתות החברתיות. כדאי לכם להכיר את טריק "5 הלחיצות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טים בלייקלי ניצל בזכות לחצן SOS באייפון
טים בלייקלי ניצל בזכות לחצן SOS באייפון | צילום: צילום מסך אינסטגרם

"השבוע אחרון היה גל של רגשות והתבוננות פנימית. לא ממש ידעתי מה לעשות עם החוויה הזו", כתב בלייקלי. "תודה ל- Apple, שבאמצעות לחצן הצד שלהם – לאחר מספר לחיצות הוא מזעיק את שירותי החירום". למרות שמצא את עצמו כמה מטרים מתחת לפני הקרח, בלייקלי אמר שלמכשיר עדיין היתה קליטה. הנייד שלו הצליח להזעיק את שירותי ההצלה השוויצרים, למרות שנותרו לו רק 3 אחוזי סוללה אחרונים.

מהמוקדן שענה למטפס, נמסר לו שלא לזוז ובעקבות השיחה, הוא צילם בזהירות רבה את מה שיכול היה בקלות להיות מקום מנוחתו האחרון. 45 דקות לאחר מכן, הצליחו צוותי החילוץ לחלץ את בלייקלי מהפיר אליו נפל, והוא יצא מהתאונה עם רצועת קרסול אחת קרועה בלבד.

הוא סיפר כי חזר ללונדון "יחסית ללא פגע", והסביר עד כמה מכשיר האייפון שלו הציל את חייו והמחשבה שלא היתה לו גישה אליו באותו הרגע הדירה שינה מעיניו. הוא ייעץ לאחרים: "לא להיות רשלניים. 17 שנים של סנובורד וברוב הפעמים ביליתי כשאני לבד ומחוץ למסלול. לעולם לא אצא שוב לבד. לא משנה כמה מנוסה אתה חושב שאתה, זו לא בדיחה".

במכשיר ללא כפתור "בית":

לחץ והחזק את לחצן הצד ואת אחד מכפתורי עוצמת הקול עד להופעת מחוון החירום SOS. גרור את מחוון החירום כדי להתקשר לשירותי החירום. אם תמשיך ללחוץ על כפתור הצד ועל כפתור עוצמת הקול במקום לגרור את המחוון, מתחילה ספירה לאחור ונשמעת התראה. אם תחזיק את הלחצנים עד לסיום הספירה לאחור, האייפון שלך יחייג באופן אוטומטי לשירותי החירום.

באייפון 7 ומעלה:

לחצו במהירות על כפתור הצד חמש פעמים. המחוון SOS לשעת חירום יופיע. גררו את מחוון החירום כדי להתקשר למוקד החירום. אם חייגתם בטעות – לחצו על לחצן "עצור" ולאחר מכן על "הפסק להתקשר". לאחר סיום השיחה, האייפון שלכם יעביר את מיקומכם הנוכחי לשירותי החירום, אלא אם תבחרו לבטל. אם שירותי המיקום שלכם כבויים – הם יופעלו באופן זמני.

תגיות:
אייפון
/
טיפוס הרים
/
סנובורד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף