"אחד מתוך שני מיליון": אדם הצליח ללכוד בעל חיים נדיר בצבע משונה

הטבע לא מפסיק להפתיע אותנו, בני אדם. כמעט בכל יום מתגלה יצור שטרם הכרנו, אם בקרקעית הים, על האדמה או מתחתיה. דייג מצא בעל חיים מרהיב ביופיו, כשהסיכויים למצוא אחד כמוהו הם כמעט אפסיים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לובסטר כחול נדיר אותר אך הוחזר לים
לובסטר כחול נדיר אותר אך הוחזר לים | צילום: אינג'אימג'

הפוסט הצליח להדהים את הגולשים ברשת, כשגולש אחד כתב: "אני בן 48 ורק היום גיליתי שיש לובסטרים כחולים". אחר כתב: "מעניין מדוע הוא בצבע כחול. מדהים". שלישי הגיב: "כל הכבוד לך חבר, שהחזרת אותו למים. אנחנו כבני אדם מחויבים לשמור על הטבע". חלק מהגולשים אף כתבו שגם הם נתקלו בלובסטר כחול בעבר. "מצאנו אחד בשנת 1993 בלונג איילנד. הוא היה כל כך יפה".

רוב הלובסטרים הם בצבע חום או אדום-ורוד. לפי אוניברסיטת מיין שבארה"ב, לובסטר כחול הוא נדיר מאוד והסיכוי למצוא אותו הוא אחד לשני מיליון. הם נולדים צבעוניים כתוצאה ממוטציה גנטית שגורמת להם לייצר יותר חלבון מאשר הלובסטרים הרגילים שאנו מכירים.

תגיות:
דייג
/
יצורים ימיים
/
לובסטר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף