תעלומה: מה מסתתר מאחורי הרופא שהמציא את "סם החיים" וחי עד גיל 148?

טריק שיווקי? על המצבה של ד"ר מיד נכתב שהוא מת באוקטובר 1652, כמעט 149 שנים אחרי שנולד. ההערכה היא שאשתו הקדישה לו את הכיתוב הזה כדי לקדם את המכירות של "מעיין הנעורים" שהוא פיתח במהלך חייו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מה עומד מאחורי תעלומת הרופא שחי קרוב ל-150 שנה?
מה עומד מאחורי תעלומת הרופא שחי קרוב ל-150 שנה? | צילום: אינג'אימג'

על פי ההערכות, אשתו הייתה זו שהקדישה לו את הכיתוב על המצבה, וזאת כדי לקדם את המכירות של "מעיין הנעורים" שהמציא, מה שמגביר עוד יותר את הספקות סביב אמיתות הסיפור. לעומת זאת, ברישומים של השלטון המקומי שנמצאו משנת 1781 נכתב על "המקרה המדהים הזה של אריכות ימים", ונטען שם ששומרי בית הקברות נאלצו לחדש את הכיתוב על המצבה לאחר שהכיתוב לא היה קריא יותר.

באתרי ההיסטוריה של הרטפורדשייר נטען שהמצבה התכסתה בצמחייה בשנים האחרונות וגם נשברה במהלך הניסיונות למקם אותה מחדש. המצבה חוברה לה מאז שוב ועומדת על כנה - אבל האם גילו של ד"ר מיד אכן מדויק? השאלה הזו תישאר בגדר תעלומה לתמיד.

תגיות:
תרופות
/
מוות
/
נעורים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף