יוצאים לדרך? ישראל הודיעה לארה"ב: אלו התוכניות לפינוי רפיח | דיווח

ב"פוליטיקו" האמריקאי דווח על ידי שני בכירים אמריקאים כי ישראל הודיעה לארה"ב על תוכניות לפינוי רפיח לקראת פעולה צבאית באזור בקרוב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הצהרת הרמטכ"ל הרצי הלוי, חצי שנה למלחמה | צילום: דובר צה"ל

ב"פוליטיקו" האמריקאי דווח היום (שישי) על ידי שני בכירים אמריקאים כי ישראל הודיעה לארה"ב על תוכניות לפינוי רפיח לקראת פעולה צבאית באזור בקרוב.

על פי הדיווח, בצה"ל העבירו לארה"ב ולארגוני סיוע הפועלים בשטח הרצועה תוכנית להעברת תושבים מרפיח, המרכז ההומניטרי העיקרי במובלעת, לשטח אל-מוואסי שבדרום הרצועה.

רפיח
רפיח | צילום: רויטרס

הבכיר האמריקאי טען כי זו לא התוכנית "הסופית" של צה"ל, אלא "חלק מהחשיבה האחרונה שלהם". פקיד אמריקאי אחר אמר שממשל ביידן אינו מודע לפעולה הקרקעית הקרובה וכי הוא עדיין ממתין לפרטים נוספים מישראל על איך בדיוק יועברו תושבים מרפיח.

השבוע, דובר המועצה לביטחון לאומי, ג'ון קירבי, אמר כי ארה"ב עדיין לא ראתה אינדיקציה לכך שלישראל יש תוכנית להבטיח את שלומם של האוכלוסייה רפיח.

הריסות ברפיח
הריסות ברפיח | צילום: עבד רחים חטיב פלאש 90
תגיות:
חמאס
/
רפיח
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף