בנוסף, הם טוענים, כי האירוע לא ישפיע על היחס של איראן כלפי ישראל וגם לא על התמיכה שלה בחמאס ובחיזבאללה או בדחיפה שלה לייצור נשק גרעיני. "התוקפנות האזורית והעולמית תימשך", הסבירו.
ג'בדנפר טען כי ההשפעה של מותו תהיה בעיקר מקומית. "הוא לא היה שחקן משפיע במערכת הביטחון של המדינה", אמר. לכן, באשר לאפשרות שחוסל על ידי ישראל, גם עמידרור מסביר: "זה בזבוז אנרגיה לנקוט צעדים נגדו. אם אתה רוצה לעשות משהו שתהיה לו השפעה מקומית או חיצונית, אז לא תכוון לנשיא".
ג'בדנפר טען כי ככל הנראה ההתרסקות קרתה בעקבות בעיות טכניות או מזג אוויר גרוע. "המסוק טס באזור ערפילי מאוד בגבול איראן עם אזרבייג'ן. המקום הוא הררי ומעורפל, וגם ככה צי המסוקים של איראן ישן מאוד", אמר.
ראיסי בן ה-64 נבחר לנשיאות ב-2021. "הוא היה שופט תלייה לשעבר, ושלח הרבה אנשים לגרדום בסוף שנות ה-80", הסביר עמידרור על האישיות המפוקפקת.
נזכיר כי בפוסט ב-X ראיסי כתב בעבר, "אנו מנשקים את זרועות החמאס ההרואי [בתמיכה] ואת כל קבוצות ההתנגדות האמיצות שהן גאוות עולם האסלאם, ואנו מצדיעים לנחישות האיתנה של תושבי עזה המתנגדים", בתגובה לפעולות חמאס מול ישראל לאחר ה-7 באוקטובר.