תגרש מפגינים פרו־פלסטינים? המועמדת של טראמפ למשרת התובע הכללי לא מאכזבת

פאם בונדי, המועמדת החדשה של טראמפ לתפקיד התובע הכללי לאחר פרישת של מאט גייטס, היא פרו־ישראלית מוכרת, וכינתה את ישראל בעבר "בעלת הברית החשובה ביותר של ארה"ב"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ ופאם בונדי
דונלד טראמפ ופאם בונדי | צילום: רויטרס

זו לא הפעם הראשונה שבונדי תומכת בישראל בצורה קולנית כל כך. בשנת 2018, אז כיהנה כאמור כתובעת הכללית של פלורידה, היא התראיינה לרשת הטלוויזיה האמריקאית "FOX NEWS", שם נשאלה בנוגע לסכסוך הישראלי־פלסטיני והציגה דעות פרו־ישראליות ברורות.

"ישראל היא אחת מבעלות בריתנו הגדולות ביותר בעולם, אם לא הגדולה שבהן", אמרה בונדי כחלק מראיון בנושא החשש להסלמה במזרח התיכון. "ביקרתי בישראל פעמיים כתובעת כללית, וירושלים היא בירת ישראל".

"הנשיא טראמפ תמיד אמר, ירושלים היא הבירה. וכעת היא באופן רשמי הבירה. ולא חיכינו שנים. לא הוצאנו מיליארד דולר כדי לעשות את זה. הנשיא אמר שזה יקרה, וזה קרה. אז הוא לא מוותר על דברים אחרים. אנחנו אומרים שזה יהיה משא ומתן. שום דבר אחר לא סוכם סופית בנוגע לגבולות, בנוגע לסוגיות אחרות. אבל זה צעד מאוד חשוב עבור העם הישראלי", הצהירה בונדי.

כשנשאלה על ביטול הסכם הגרעין עם איראן, ענתה: "אנחנו לבד, אבל אנחנו אמיצים. וזה מראה חוזק. והיציאה מהסכם הגרעין הייתה כנראה אחד הדברים החכמים ביותר שיכולנו לעשות. איראן שיקרה לנו במשך שנים לגבי הנשק הגרעיני שלהם. לא היו שום ביקורות. וזה חייב להיפסק. וארצות הברית, הנשיא טראמפ יודע איך לפגוע בהם. ראינו את זה עם סין. הוא יודע מה לעשות, איך לפגוע בהם בסחר, בשוק הפיננסי, בכלכלה, כל מה שהוא יכול לעשות כדי להשפיע עליהם להפסיק לייצר את הנשק הגרעיני הזה ולספק כלים לחמאס ולחיזבאללה".

תגיות:
ישראל
/
דונלד טראמפ
/
פרו פלסטינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף