ארה"ב שוללת ויזות מ-21 פקידים סעודים, טראמפ: "פיאסקו מוחלט"

מזכיר המדינה הודיע על סנקציות ראשונות בהן תנקוט ארה"ב בעקבות רצח העיתונאי: "זו לא המילה האחרונה". הנשיא האמריקאי: "זה היה כישלון מהיום הראשון"

לוגו reuters צילום: רויטרס
מוחמד בן סלמאן ובנו של ג'מאל חשוקג'י
מוחמד בן סלמאן ובנו של ג'מאל חשוקג'י | צילום: רויטרס
4
גלריה

ארצות הברית שללה ויזות של 21 פקידים סעודים שזוהו כאחראים לרצח העיתונאי ג'מאל חשוקג'י בקונסוליה באיסטנבול, כך הודיע אתמול מזכיר המדינה האמריקאי, מייק פומפאו. "העונשים הללו לא מהווים את המילה האחרונה של ארצות הברית בנושא", ציין פומפאו, "אנחנו מבהירים היטב כי ארצות הברית לא תעבור על פעולה מסוג כזה בשקט".

לפני כן אמר טראמפ כי לדעתו העבודה שעשו הסעודים בניסיון הסתרת מותו של העיתונאי היה "הכיסוי הגרוע ביותר אי פעם", והוסיף כי הוא שלח את מנהלת הסי-איי-אי לטורקיה כדי לדון בנושא ובפרטים החדשים, וכי הוא מצפה לדוח בנושא. עוד הוסיף הנשיא האמריקאי כי הוא רוצה לקבל את כל העובדות של מותו של חשוקג'י בקונסוליה הסעודית באיסטנבול לפני שיסכים להערכתו של ארדואן, ולפרטים שחשף מוקדם יותר היום. עם זאת, הנשיא הבהיר כי הוא לא מתכנן להפסיק לסחור נשק עם סעודיה, למרות הכרזותיהן של גרמניה וקנדה שיפסיקו למכור נשק לממלכה.

פומפאו מצהיר על הסנקציות. צילום: רויטרס
פומפאו מצהיר על הסנקציות. צילום: רויטרס | פומפאו מצהיר על הסנקציות. צילום: רויטרס
בן סלמאן בסלפי מלכותי. צילום: AFP
בן סלמאן בסלפי מלכותי. צילום: AFP | בן סלמאן בסלפי מלכותי. צילום: AFP
חשוקג'י נכנס לקונסוליה והמתחזה שיוצא לאחר מכן. צילום: רויטרס
חשוקג'י נכנס לקונסוליה והמתחזה שיוצא לאחר מכן. צילום: רויטרס | חשוקג'י נכנס לקונסוליה והמתחזה שיוצא לאחר מכן. צילום: רויטרס

עוד טרם נאומו של הנשיא הטורקי יצאה מנהלת סוכנות הביון האמריקאית (ה־CIA) ג'ינה הספל לאנקרה כדי להיחשף לתוצאות החקירה מיד ראשונה.

אל־קטאני ידוע כמי שפיקד על מעצרם של מאות אנשי אליטה בארצו, ושמו נקשר בעבר גם לאחזקתו של ראש הממשלה הלבנוני סעד אל־חרירי במדינה.

אל־קטאני, שנחשב ליד ימינו של בן סלמאן, צייץ עם פרוץ הפרשה כי הוא משמש כפקיד נאמן לאדונו ועושה מה שמוטל עליו. בעקבות ציוץ זה דווח בסעודיה כי הוא נעצר, אולם לאחר מכן הוא צייץ פעמים נוספות.

תגיות:
ארצות הברית
/
סעודיה
/
דונלד טראמפ
/
מייק פומפאו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף