אמש, בשעות הערב שעון ישראל, שוב הצליח נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לגרום לדאגה בישראל, לאחר שאמר ש"איראן יכולה לעשות ככל העולה על רוחה בסוריה". הדברים עוררו דאגה גדולה מאוד בישראל, בעיקר לאור הרוח הגבית שמקבלים האיראנים בשבועות האחרונים. מי שהתייחס לנושא הוא פרופסור איתן גלבוע, מומחה לתקשורת וליחסים בינלאומיים ומכהן כראש המרכז לתקשורת בינלאומית באוניברסיטת בר-אילן, שהתראיין ב-103FM לנושא.

"כל סטודנט שלי ליחסים בין לאומיים יודע שאסור להשמיע אמירות שכאלה גם אם הוא חושב כך. טראמפ לא מתפקד כמו נשיא ומפקד כוחות הצבא של ארצות הברית אלא כפרשן. הוא אומר שאיראן יכולה לעשות מה שהיא רוצה כי אין לה ברירה והיא לא תעשה מה היא רוצה כי אין לה משאבים. העמדה של טראמפ בנוגע לאיראן היא לגמרי חסרת עקביות".

"אם אתה מגדיר את איראן כאויב אתה לא יכול להיאבק בה רק בחזית אחת", אמר גלבוע והוסיף: "אתה לא יכול לבטל את הסכם הגרעין, להטיל סנקציות, לומר שהתנהלות איראן במזרח התיכון אסורה ולא מתקבלת על הדעת ומצד שני לומר לאיראן שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה. זה מראה משהו על ההשפעה המוגבלת של נתניהו. כל היועצים של טראמפ אמרו לו לא לעשות את זה אך הוא עושה מה שבא לו". טראמפ הוא נשיא ארצות הברית בסופו של דבר והוא נוקט צעדים שטובים לארצות הברית על פי תפיסת עולמו ולא בהכרח טובים לישראל.
"אתה צודק במאה אחוז. האינטרסים של ארה"ב לא בהכרח חופפים לאלו בישראל. ארה"ב היא מעצמה שיש לה אינטרסים של מעצמה וישראל היא מדינה קטנה עם אינטרסים משלה. טראמפ עושה בסוריה מה שפחות או יותר אמר שיעשה. אם יכל היום, היה מוציא את כוחות ארצות הברית מכל מקום בעולם. כולל קוריאה הדרומית ויפן. הוא איש עסקים שרואה את הכל דרך חור הסנט האמריקאי ולכן תוהה למה הוא צריך את ההשקעות הגדולות האלה".
לשאלה האם הביקורות שהוא סופג עזרו במשהו אמר: "הביקורת כנראה בכל זאת עוזרת קצת כי הוא הצהיר שהפינוי יהיה מדורג ויימשך כמה חודשים. לדעתי זה צעד ראשון לביטול הרעיון הזה. הנזק נעשה כבר. מספר החיילים שנמצאים בשטח הוא פחות חשוב אלא המסר שלא מעניין אותו המזרח התיכון. אין כאן מחשבה אסטרטגית ארוכה עם יעדים ומטרות. הוא שולף. כמנהיג הוא כל כך לא צפוי ויוצר בעיות גם ליריבים וגם לידידים". 
 

אז צריך להדק את הקשרים עם הרוסים. זה דבר שיפריע לטראמפ להערכתך?
"יש רגישות בארצות הברית לכל הנושא הרוסי בעיקר לאור ההתערבות שלהם במערכת הבחירות. טראמפ ופוטין דומים מאוד, טראמפ היה מעוניין ביחסים אחרים עם פוטין ורוסיה ואני לא חושב שיהיה אכפת לו אם נתניהו ינסה להשיג מרוסיה מה שהוא לא מצליח להשיג מארצות הברית. נתניהו מציג את עצמו כמי שיש לו יחסים טובים עם טראמפ ועם פוטין ואף שמענו שהוא אולי יכול גם לתווך ביניהם.

"ישראל צריכה לחשוב מחדש בעניין סוריה, היא צריכה לתכנן את היחסים הבינלאומיים שלה עם מעצמות אחרות כמו רוסיה וגם עם המדינות הסוניות והפרו אמריקאיות על מנת לתאם ולסתום את הפער שנוצר עם המדיניות האמריקאית".
 
ארה"ב מצהירה על תמיכתה בישראל אך מייצרת מצב בלתי אפשרי מבחינה ביטחונית
"זה בדיוק העניין, יש כאן סתירה מסוימת אך לא לגמרי. טראמפ אומר שהוא משקיע בישראל המון כסף בעוד שישראל יכולה ורוצה לדאוג לעצמה".