בפתח השיחות אמר הנשיא פוטין, כי "המצב באידליב הוא רציני ביותר ודורש את התערבות בשיחות ישירות של שני הצדדים". הוא הדגיש, כי "יש לפעול לסיים את המתיחות, שלא תחזור על עצמה בעתיד". נשיא רוסיה התייחס להרג החיילים הטורקים בסוריה, וציין כי "פגיעות בנפש זה תמיד אסון גדול. החיילים הרוסיים והסוריים לא ידעו את מיקום החיילים הטורקים, ובתקופה זו – הצבא הסורי ניזוק קשות".
במקביל לישיבת שני המנהיגים, דיווח מרכז המעקב הסורי לזכויות אדם, כי צבא אסד החל בתקיפה קרקעית באזור הנשלט בידי המורדים באידליב. על פי הדיווח, 67 חיילים ואנשי המיליציות המזוהים עם המשטר נהרגו מאז תחילת התקיפה.
כלי תקשורת של המשטר טענו, במקביל, כי "כביש דמשק-חלאב הבינלאומי באורך 100 ק"מ שוחרר, במהלכו נהרגו מאות חמושים ואלפים אחרים נפצעו". בנוסף, "נהרגו 6100 חמושים ונפצעו 2550 אחרים בפרברי אידליב", בנוסף להשמדת 615 כלי רכב המשמשים את המורדים.