גורמים איראנים: "אנחנו יודעים מה הסיבה לפיצוץ סמוך למתקן הגרעיני"

גורמי ביטחון באיראן ציינו בשיחה עם סוכנות הידיעות "תסנים" כי לא יחשפו את סיבת הפיצוץ סמוך למתקן הגרעיני, זאת בשל "סיבות ביטחוניות". רבים טענו כי "מתקפת סייבר ישראלית" גרמה לאירוע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הכור הגרעיני בנתנז, איראן (
הכור הגרעיני בנתנז, איראן ( | צילום: רויטרס

מימדי ההרס באזור נחשפו בצילומי לווין של האיזור, כאשר גורמים במדינה שביקשו להישאר אנונימיים אמרו כי מקור הפיצוץ הוא במתקפת סייבר ישראלית. כמו כן, גם בעיתון הכווייתי "אל-ג'רידה" נטען כי ישראל אחראית לפיצוץ. גורם ביטחוני באיראן אף איים בנקמה "במדינה שביצעה את המתקפה". בתוך כך, נחשפות תמונות לוויין חדשות מפיצוץ הבסיס הצבאי ממזרח לטהרן בשבוע שעבר, ששמו אף הוא נקשר לתוכנית הגרעין.

מוקדם יותר היום, סוכנות הידיעות הרשמית של איראן פרסמה מאמר המאיים בתגובה חריפה כלפי ארצות הברית וישראל, אם יתברר כי הן מעורבות בתקרית.

"אם ישנן אינדיקציות לכך שהמדינות העוינות חצו את הקווים האדומים של איראן בדרך כלשהי, נגבש במהירות דרך פעולה, ונבחן מחדש את האסטרטגיה שלנו להימנע מעימות", נכתב. עוד נכתב כי ברשתות החברתיות בישראל ישנם גורמים אנונימיים שלקחו אחריות על הפעולה, שהוגדרה כ"ניסיון סבוטאז'".

בתוך כך, בתקשורת האיראנית דווח כי אותרו גופותיהם של ארבעה דיפלומטים איראנים שנעלמו בלבנון ב-1982 ומאז הוגדרו כנעדרים. לאורך השנים הפנתה איראן אצבע מאשימה כלפי ישראל בנוגע להיעלמותם.

תגיות:
ארצות הברית
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף