הפיגוע בווינה: מניין הנרצחים עלה לארבעה

הרשויות האוסטריות עדכנו על מותה של פצועה נוספת ממתקפת הטרור בבירה. במקביל, המשטרה המקומית ביצעה מספר מעצרים וחיפושים בבתים וממשיכה במצוד אחר המחבלים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןלוגו reuters צילום: רויטרסמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זירת הפיגוע בווינה
זירת הפיגוע בווינה | צילום: REUTERS/Radovan Stoklasa

עוד דווח, כי אגף ביטחון הפנים של הקהילה היהודית באוסטריה הורה לכל האזרחים היהודיים להישאר בבתיהם ולכלל התושבים להימנע מלהגיע אל מרכז העיר.

קנצלר אוסטריה, סבסטיאן קורץ, אמר כי מדובר ב"אירוע טרור דוחה", והוסיף כי הצבא יתגבר את המשטרה בהתמודדות עם האירוע. "אלו שעות קשות, המשטרה תעשה פעולה נדרשת נגד המעוולים", אמר.

נשיא צרפת, עמנואל מקרון, צייץ בטוויטר: "אנו, צרפתים, חולקים את ההלם והעצב של האוסטרים לאחר התקפה בווינה.  אחרי צרפת זו מדינה ידידותית שמותקפת.  זו אירופה שלנו. אויבינו צריכים לדעת עם מי הם מתמודדים.  לא נכנע לשום דבר".

ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, צייץ בטוויטר: "אני המום מאוד מההתקפות האיומות בווינה הלילה. המחשבות של בריטניה הן עם תושבי אוסטריה - אנחנו עומדים מאוחדים איתך נגד הטרור".

תגיות:
ירי
/
אוסטריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף