באיראן מדווחים היום (שישי) על חיסולו של מוחסן אחריזאדה, ראש תכנית הגעין האיראנית, היום בבירה טהראן. על פי הדיווחים, מכוניתו נפגעה בשל פיצוץ שארע בכביש בו נסע, ומיד לאחר מכן חוסל בירי על ידי אלמונים. בעקבות הפיצוץ נפצע ככל הנראה מאבטחו. משרד ההגנה האיראני אישר את מותו של מוחסן פחריזאדה בבית החולים בטהראן.
מוחסן פחריזאדה, פרופסור לפיזיקה גרעינית, עמד בראש "תכנית הנשק" האיראנית, במסגרתה ניהל גם את פרויקט פיתוח הטילים הארוכים. בנוסף, שרד ניסיון חיסול לפני מספר שנים. פחריזאדה הופיע במצגת שהציג ראש הממשלה בנימין נתניהו ב-2018, לאחר הודעתו על חשיפת ארכיון מסמכי הגרעין האיראני.
בארה"ב מדווחים שבפנטגון הורו לנושאת המטוסים "נימיץ" להיכנס לתחום הים הערבי. הסיבה הרשמית למהלך היא אבטחת תהליך יציאת הכוחות האמריקאים מעיראק ואפגניסטן, המתוכננת ל-5 בינואר. מוקדם יותר דווח שבפנטגון עוקבים בדריכות אחר כל תגובה איראנית לחיסול מהנדס הגרעין מוח'סן פחריזאדה.
בישראל כמובן שלא הגיבו לחיסול, לאחר ההודעה על החיסול התעורר החשד לפיו ראש הממשלה בנימין נתניהו רמז לנטילת אחריות, כשפירסם סרטון בחשבון הפייסבוק שלו ובו אמר: "לא יכול לספר לכם על כל מה שעשיתי השבוע".