משבר המהגרים בלארוס-פולין: ההחלטה הדרמטית של הרשויות בטורקיה

על רקע המתיחות בין בלארוס לאיחוד האירופי הודיע האיחוד כי הוא עשוי להטיל סנקציות על חברות תעופה שייקחו חלק בהזרמה של מהגרים לאזור. בעקבות זאת, הודיעה "טורקיש איירליינס" כי תפסיק לטוס למינסק

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ילדי מהגרים על גבול בלארוס-פולין | צילום:

בהודעה של הרשות נכתב: "בהמשך למשבר המהגרים בגבול שבין האיחוד האירופי לבלארוס, הוחלט שאזרחים מעיראק, סוריה ותימן, המעוניינים לנסוע לבלארוס משדות התעופה בארצנו, לא ימכרו כרטיסים ולא יורשו לעלות למטוסים". בעקבות כך, חברת "טורקיש איירליינס" הודיע כי הסכימה להשעות את מכירת הכרטיסים לאזרחי המדינות, המבקשים להגיע לאירופה דרך בלארוס.

בנוסף, חברת התעופה "עיראקי איירווייז" הודיעה שגם היא לא תטוס למינסק, זאת לאחר שבכירים באיחוד האירופי שוחחו עם בכירים בעיראק, לבנון ואיחוד האמירויות כדי לנסות ולהפסיק את הגעתם של המהגרים לאזור הגבול.

בתוך כך, האיחוד האירופי הודיע כי יטיל בשבוע הבא סנקציות נוספות על בלארוס. זאת, מכיוון שמאשים אותה בעידוד מהגרים מהמזרח התיכון, אפגניסטן ואפריקה - לנסות ולחצות את הגבול באופן בלתי חוקי, כנקמה על סנקציות קודמות שהוטלו על המדינה.

תגיות:
טורקיה
/
פולין
/
בלארוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף