ה-FBI אישר היום (רביעי) בשיחה עם "הגרדיאן" הבריטי כי רכש את תוכנת המעקב פגסוס של חברת NSO הישראלית. בהצהרה של סוכנות הביון האמריקאית נטען כי הם רכשו את התוכנה ברישיון "מוגבל" לצורכי "בדיקה והערכה", וכי מעולם לא נעשה בה שימוש במהלך החקירות. בבולשת הסבירו כי תוכנת הריגול נרכשה כדי שאנשיה יוכלו להיות מעודכנים ביכולות ובטכנולוגיות הריגול החדשות. 

מדובר בהודעה מפתיעה למדי, שכן רק בנובמבר האחרון, מחלקת המסחר של ארה"ב הכניסה את NSO לרשימת החברות אשר פעילותן נוגדות את האינטרס הלאומי של המדינה. בהודעת המחלקה נמסר כי ארבע חברות, בהן החברות הישראליות ועוד שתי חברות מסינגפור ורוסיה נכנסו לרשימה בשל פעילויות סייבר זדוניות. לפי ההודעה, החברות הישראליות נוספו לרשימה בהתבסס על ראיות המעידות על כך שפיתחו וסיפקו תוכנות ריגול לממשלות זרות שהשתמשו בכלים אלה כדי לפגוע בזדון בפקידי ממשל, עיתונאים, אנשי עסקים, פעילים, אקדמאים ועובדי שגרירות.

חברת NSO נכנסה לרשימה השחורה של הממשל האמריקאי. צילום: רויטרס

מחלקת המסחר האשימה את החברות בכך שסיפקו כלים שאפשרו לממשלות זרות לנהל מדיניות של דיכוי המתמקד במתנגדים פוליטיים, עיתונאים ופעילים. בתוך כך, משרד החוץ של ארה"ב הבהיר כי לא יינקטו סנקציות נגד ישראל בעקבות הכנסת NSO לרישמת הגופים הפוגעים באינטרס האמריקאי.