מלחמת רוסיה-אוקראינה תשנה את מאזן הכוחות? אלוף במיל' מנתח את שלבי הלחימה

אלוף במיל' גרשון הכהן התייחס למלחמה בין רוסיה ואוקראינה וטען כי "הסדר שארה"ב נהנתה ממנו מאז קריסת ברית המועצות מגיע לשלבי סיום. פוטין נמצא בדילמה קשה בנושא קייב"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
נזק מהפגזה רוסית בקייב, אוקראינה
נזק מהפגזה רוסית בקייב, אוקראינה | צילום: רויטרס
2
גלריה

"כשברית נאט"ו יצאו למלחמה בלוב, הם עשו את זה על בסיס החוק הבין לאומי. זה כמו ההבדל בין אלכוהול למריחואנה, אלכוהול לא פחות מסוכן רק למי ששותה האלכוהול יש יכולת לגרום לזה להיות חוקי. האמריקנים, עם האירופים, רימו את פוטין בשביל שהמאבק מול לוב יהיה חוקי והם סתם הרסו מדינה. אני מסתכל בספקנות ובביקורתיות על הסיפור של המערב וזה דיון ארוך מאוד", המשיך הכהן.

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: רויטרס

לדבריו, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין טרם החליט כיצד לפעול במערכה בקייב: "יש לו דילמה קשה, הוא לא יכול לעשות שם מה שעשה באזורים אחרים שהרסו לחלוטין. קייב עבור הרוסים זו מקום הלידה של הכנסייה הרוסית. היא הייתה עיר כשמוסקבה עוד הייתה כפר של מספר איכרים שלא יודעים לקרוא ולכתוב. הוא למד מסוריה, הוא לא יוכל להרוס אותה כי אין מי שישקם. הוא גם לא רוצה לעשות הרג אזרחי, אך יש לו עוצמה גדולה שהוא צריך לרסן. מצד שני, הוא לא יכול לצאת מהמלחמה מובס, כי תוך שנה הוא יצא מהתמונה".

לטענתו, היעד של רוסיה הוא להפוך למעצמה במרחב שהיה בעבר 'ברית ורשה'. על  הטענה כי אולי פוטין מבצע הטעיה על המערב, רק כדי לתפוס את רצועת החוף, אמר האלוף במיל' כי "הוא היה מאוד מכוון בשלב ראשון למרחבים של השוליים של אוקראינה, שם הוא כנראה מצליח לכתר חלק גדול מהצבא האוקראיני. הוא הולך לפעול בים השחור מול אודסה, בעצם שולל את האחיזה של אוקראינה לכיוון הים, הוא עובד במעטפת. הוא לקח את אזורי בלארוס. את העיר קייב הולך לכתר אותה ומה יהיה הלאה? זה תלוי בהתפתחות, קשה מאוד לדעת. מכיוון שאסור לו לצאת מובס, הוא צעד אל הבלתי נודע, הוא יעשה כמעט כל שביכולתו על מנת לנצח, זה יכול להיות כמעט בכל מחיר וזה יכול להיות מסוכן".

לאחר מכן, הוא הוסיף כי במלחמות ב-21, הסנקציות הכלכליות אכן משחקות תפקיד: "מערכת ה-SWIFT היא חלק מאמצעי המינוף במלחמה חדשה. פוטין מבין את זה, הוא לא טיפש".

בשלב זה, השדרים ציינו כי פוטין הוא רק אויב אחד של ארה"ב, כאשר גם סין מסתכלת ועוקבת מרחוק, והם גם מחזיקים בחוב של 300 מיליון דולר נגד האמריקאים: "האמריקאים ביקשו מהסעודים להגביר את תפוקת הנפט כי הם חסמו עכשיו את הנפט הרוסי. הסעודים לא נענים להם כי יש סדר עולם חדש. גם בחמאס מבינים את זה. מה זה אומר עבור ישראל? שהמשענת הגדולה שלה מתנדנדת. המסר הוא שהסעודים לא בכיס האמריקאי.

תגיות:
ארצות הברית
/
רוסיה
/
ולדימיר פוטין
/
אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף