בתוך כך, מושל אזור קייב, אולכסנדר פבליוק, מסר כי כוחות רוסים השתלטו על העיירה סלבוטיץ', בה מתגוררים פועלים במפעל הגרעיני בצ'רנוביל שהושבת.
במהלך הביקור, נפגש הנשיא ביידן עם אנשי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב, וציטט את מזכירת המדינה שהלכה לעולמה השבוע, מדלן אולברייט: "היה לה פעם ביטוי - 'אנחנו האומה החיונית'. אני לא רוצה להישמע פילוסופי כאן, אבל אתם נמצאים בעיצומו של מאבק בין דמוקרטיה לאוליגרכיה".
לצד המגעים הדיפלומטיים, התקיפות הרוסיות על אדמת אוקראינה נמשכות. כאשר על פי ההערכות, כ-300 בני אדם נהרגו בהתקפה על תיאטרון במריופול לפני תשעה ימים, כך מסרה מועצת העיר, בהסתמך על דיווחי עדי ראייה.
"באמצעות ריסון פעולותיה של רוסיה, אנו מובילים את ההנהגה הרוסית לרעיון פשוט והגיוני: יש צורך לנהל שיחות דחופות ובעלות משמעות. למען התוצאה, לא למטרת עיכוב", אמר זלנסקי.
הנשיא הוסיף כי אוקראינה הקימה השבוע 18 מסדרונות פינוי, שאיפשרו ליותר מ-37 אלף בני אדם להימלט מ"ערים חסומות" - כולל יותר מ-26 אלף תושבים ממריופול, שנמצאת תחת הפגזה בלתי פוסקת כבר שבועות. "המצב בעיר נותר טראגי לחלוטין", אמר.