"הבורות אינה יודעת גבולות": מה גרם לביידן לתקוף את אחד הנוכחים בעצרת שקיים?

במהלך עצרת בחירות שקיים נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, מפגין קרא לעברו כי "גנב את הבחירות". הוא הוצא מיד מהמקום, וביידן התייחס לדבריו ותקף אותו אל מול הנוכחים במקום

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ביידן מודיע על חיסול מנהיג אל קאעידה
ביידן מודיע על חיסול מנהיג אל קאעידה | צילום: Jim Watson/Pool via REUTERS
הנשיא דונלד טראמפ טוען להונאה בבחירות. צילום: רויטרס | צילום:

הוא הוצא מן המקום לאחר שהפריע לנאום הנשיא, תוך קריאות כנגדו מהקהל שנכח במקום. ביידן התייחס למקרה מיד לאחר מכן, כשפנה לקהל ואמר כי "הבורות אינה יודעת גבולות".

כזכור, לאחד הפסדו של הנשיא לשעבר דונאלד טראמפ בבחירות, הוא האשים כי "הבחירות נגנבו", ושלמעשה הוא המנצח האמיתי. לטענה זו של טראמפ ישנם תומכים רבים בארצות הברית, אשר הביעו את מחאתם בנושא מאז הבחירות בסוף 2020.

האירוע המשמעותי ביותר של מחאה זו, התרחש בתחילת ינואר 2021, כאשר המון מפגינים פרץ לקפיטול, ואיים לפגוע בחלק מהפוליטיקאים, כשבראשם סגנו לשעבר של טראמפ, מייק פנס. ועדת חקירה נפתחה בנושא, כשטראמפ חשוד בהסתת ההמונים לפריצה לתוך הקפיטול.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף