הצבא הרוסי יבצע תקיפות בחלל? האזהרה הדרמטית של המודיעין הבריטי

ראש מטה ההגנה הבריטי, האדמירל טוני רדקין, הזהיר כי "רוסיה עלולה לבצע תקיפות כנגד לוויינים". בתוך כך, שלח מסר חריף לכיוונה של רוסיה והצהיר כי "זה יביא לתגובה חזקה מצד נאט"ו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין במהלך הכרזתו על הסיפוח. באדיבות רויטרס | צילום:
מתגייסים טריים לצבא רוסיה
מתגייסים טריים לצבא רוסיה | צילום: רויטרס

כמו כן, פרופ' צ'למרס הדגיש כי "בדומה לחבלה בצינורות, השמדת לוויינים לא בהכרח תגרום לנפגעים ישירים, וכן היא לא תקיפה על שטח ריבוני של מדינה כזו או אחרת. לכן, יש סיכוי נמוך יותר לעורר תגובה צבאית מערבית ישירה". עם זאת, האדמירל רדקין אמר כי "אם רוסיה תתקוף תשתית לאומית קריטית, בין אם כבלים תת-ימיים או בחלל, תבוא תגובה מצד נאט"ו". עם זאת, אדמירל רדקין הצהיר כי "למרות ריבוי האיומים מצד רוסיה, בריטניה צריכה להיות בטוחה שחיינו יהיו בטוטחים והכלכלה שלנו תהיה מוגנת. אנחנו נתגבר על הלחץ שרוסיה מנסה להפעיל על חיינו".

כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה
כוחות צבא רוסיה בתרגיל צבאי סמוך לאוקראינה | צילום: רויטרס

כזכור, הנשיא הרוסי הכריז אמש על סיפוח של ארבעה מחוזות משטחה של אוקראינה. בנאום לאומה, אמר פוטין כי "אזרחי רוסיה, אזרחי חרסון, לוגאנסק, זפוריז'ה ודונייצק, יש עקרון שמופיע בחוקת האו"מ: הזכות להגדרה עצמית. לאזרחים של אותם האזורים קיימת זכות בסיסית להגדרה עצמית. זו אדמתנו. קורבות הטרור המחריד של המשטר האוקראיני היושב בקייב שילמו בחייהם על הזכות של אותם האזורים לחזור לרוסיה".

"אלו ארבעה מחוזות של רוסיה. לא נשכח את אלו שלא שיתפו פעולה עם המשטר הניאו-נאצי האוקראיני של 2014. ב-1991 ראשי המפלגה הקומוניסטית, בלי לשאול את העם ובלי לבצע משאל עם, על דעת עצמם הקריבו את ברית המועצות, את מדינתנו הגדולה. ברית המועצות איננה וגם אנחנו לא שואפים לשם, אבל יש מיליוני אנשים שמדברים בשפה הרוסית, הם רוסים שמשתוקקים לחזור למולדתם", הדגיש.

תגיות:
בריטניה
/
נאט"ו
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף