"מוחזקת כבת ערובה": מדוע הקהילה היהודית באיראן משבחת את המתקפה על ישראל?

המשטר האיראני מציג לעולם את אוכלוסייתו היהודית המידלדלת כארגון אנטי-ציוני כדי לזכות בנקודות זכות במאמציו להכפיש את ישראל כמולדתו של העם היהודי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כטב"ם איראני
כטב"ם איראני | צילום: Iranian Army/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS
2
גלריה

עלירזא נאדר, מומחה לאיראן שעוקב מקרוב אחר קהילות מיעוטים ברפובליקה האסלאמית, אמר לג'רוזלם פוסט: "הקהילה היהודית הקטנה באיראן מוחזקת כבת ערובה לגחמות המשטר. בכל פעם שהמשטר רוצה לנקום בישראל, הוא נושא עיניים ליהודים האיראנים".

בני סבטי, מומחה לאיראן מהמכון למחקרי ביטחון לאומי, אמר ל"פוסט" כי "הקהילה היהודית כל כך מפחדת ובפאניקה ומאמינה שהמשטר ינקום בהם".

סבטי, שנולד בטהרן ועוקב אחר הצהרות הקהילה היהודית, אמר כי תגובת הקהילה היהודית באיראן היא חסרת תקדים בכפיפותה לג'ינגואיזם של הרפובליקה האסלאמית.

בהודעת הטלגרם צוין גם כי הכוחות המזוינים של איראן "מענישים את האויב הציוני" בהתייחסות לתקיפה הישראלית שבה נהרג גנרל משמרות המהפכה של איראן, מוחמד רזא זאהדי ביחד עם שישה בכירים נוספים במשטר האיראני בדמשק ב-1 באפריל.

מחמד רזא זאהדי
מחמד רזא זאהדי | צילום: רשתות ערביות

סבטי ציין כי גם הקהילה היהודית נאלצה להשתתף בהפגנות "לאחר חיסולו של גנרל משמרות המהפכה בסוריה והם תמכו במשטר".

המשטר האיראני מציג לעולם את אוכלוסייתו היהודית המידלדלת כארגון אנטי-ציוני כדי לזכות בנקודות זכות במאמציו להכפיש את ישראל כמולדתו של העם היהודי. המשטר האיראני מחויב להשמדת ישראל וליצירת מזרח תיכון הנשלט על ידי מותג האסלאמיזם השיעי הרדיקלי שלה.

באיראן נותרו כ-9,000 יהודים מתוך אוכלוסייה של כמעט 90 מיליון איש, על פי נתונים רשמיים, אמר סבטי. יהודי איראן מסווגים במידה רבה כאזרחים סוג ב', לדברי מומחים.

סיכום המתקפה האיראנית | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

בשנת 2023 דיווח ה"פוסט" כי הרפובליקה של איראן הפעילה לחץ על הקהילה היהודית במדינה שלא לחגוג את סוף חג הפסח ביום שישי ובמקום זאת להשתתף בהפגנה האנטי-ישראלית השנתית "יום אל-קודס" הקוראת להשמדת ישראל.

סבטי אמר אז ל"פוסט" כי "יש לחץ שקט וכולם יודעים את תפקידם במשטר הזה והמשטר לא יפגע בך" אם תפגין בצעדת יום אל-קודס.

סבטי, שמדבר פרסית שוטפת, הוסיף: "ואם לא תפגין, תיפגע". הוא הדגיש כי על הקהילה היהודית באיראן להביע תמיכה בהפגנת יום אל-קודס כדי "לשרוד" במדינה האסלאמית הטוטליטרית. הוא ציין, כי יהודים איראנים רבים נפגעים ונמנעים מסכנה גדולה יותר באמצעות השתתפות בהפגנה.

תגיות:
איראן
/
יהדות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף