ההפגנות הפרו-פלסטיניות ניצחו: קולומביה מבטלת את טקס הסיום

בעקבות חשש ביטחוני שעלה מפי הסטודנטים, הוחלט להמיר את הטקס המרכזי למספר טקסים קטנים, ולשנות את מיקומו. גם אוניברסיטת דרום קליפורניה בלוס אנג'לס ביטלה את הטקס שלה, שהיה אמור לחול ב-10 במאי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת קולומביה
מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת קולומביה | צילום: רויטרס
4
גלריה

אוניברסיטת קולומביה בניו יורק הודיעה היום (ראשון) כי כל טקסי בית הספר יועברו למקום אחר. בהתבסס על משוב מהתלמידים, החליטו במוסד הלימודי למקד את תשומת הלב ל"טקסי סיום ברמת בית הספר, שבהם התלמידים זוכים לכבוד פרטני לצד חבריהם", והודיעו כי הם מוותרים על הטקס הכללי - שתוכנן ל-15 במאי.

עימותים אלימים בין סטודנטים אמריקאים תומכי פלסטין לבין המשטרה, באוניברסיטת קולומביה
עימותים אלימים בין סטודנטים אמריקאים תומכי פלסטין לבין המשטרה, באוניברסיטת קולומביה | צילום: רויטרס

"התלמידים שלנו הדגישו שהחגיגות בקנה מידה קטן יותר הן משמעותיות יותר עבורם ועבור בני משפחותיהם. הם להוטים להגיע לבמה לקול מחיאות הכפיים. לכן נמקד את המשאבים שלנו כדי לשמור על הטקסים בטוחים, מכבדים ולוודא שהם יתרחשו בצורה חלקה", הדגישו.

"השבועות האחרונים היו קשים להפליא עבור הקהילה שלנו", הוסיפו בהודעה. "בדיוק כפי שאנו מתמקדים בהפיכת חווית הסיום שלנו למיוחדת באמת, אנו ממשיכים לבקש משוב מהסטודנטים ובוחנים אפשרות של אירוע חגיגי ב-15 במאי שיתפוס את מקומו של הטקס הגדול והרשמי. נעדכן עוד בימים הקרובים".

המעצרים באוניברסיטת קולומביה
המעצרים באוניברסיטת קולומביה | צילום: רויטרס

לפי ההודעה, ב-15 במאי, טקסי סיום של בית הספר לעיתונות, המכללה לרופאים ומנתחים, מכללת ברנרד ובית הספר לאמנויות יתקיימו בזמנים שונים במקומות שונים, על פי לוח זמנים שפרסמה קולומביה. טקסים אחרים בבית הספר יתקיימו גם במהלך השבוע הבא.

מקור באוניברסיטה אמר בעבר ל-NBC ניוז כי קולומביה שוקלת מחדש את הטקס. לאחר פגישה עם מנהיגי האוניברסיטאות הבכירים ביום שישי, שני חברי מועצת הסטודנטים אמרו שהמנהלים ציינו שהם לא בטוחים שהם יכולים לקיים טקס פתיחה בקמפוס הראשי של Morningside Heights במנהטן בגלל חששות ביטחוניים. על כן, בהודעה הנוכחית נכתב, כי הטקס עבר משם למיקום אחר.

בחודש שעבר, אוניברסיטת דרום קליפורניה בלוס אנג'לס אמרה שהיא מבטלת את הטקס העיקרי שלה, המתוכנן ל-10 במאי.

מהומות ב-UCLA
מהומות ב-UCLA | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'
תגיות:
לוס אנג'לס
/
הפגנה פרו פלסטינית
/
אוניברסיטת קולומביה
/
אמריקה בוערת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף