"ג'יהאד ואללה אכבר": הדרוזים בסוריה חוששים - ולא מאסד

בצל המלחמה בין המורדים למשטר אסד: הדרוזים מדרום סוריה חוששים מהפלגים שהשתלטו על צפון המדינה, בהם שלוחה של "אל-קאעידה" לשעבר: "הם הרסו עצי אשוח שהוצבו לקראת חג המולד ורצחו כורדים ברחובות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוחות מורדים בסוריה, נובמבר 2024
כוחות מורדים בסוריה, נובמבר 2024 | צילום: רויטרס
3
גלריה

מאידך, החשש של הדרוזים במחוז א-סווידאא' הוא שהקיצוניות הדתית של פלגים רבים בארגוני המורדים ובין היתר בארגון, "הייאת תחריר א-שאם", שלוחת ארגון הטרור לשעבר "אל קאעידה", גורמת לדאגה רבה עבורם.

כוחות המורדים בסוריה, נובמבר 2024
כוחות המורדים בסוריה, נובמבר 2024 | צילום: רויטרס

בריאיון לכאן חדשות אמר תושב המחוז כי "הפלגים שהשתלטו על חלב הרסו עצי אשוח שהוצבו לקראת חג המולד, הם רוצחים כורדים ברחובות. הסיסמאות שלהם הן ג'יהאד ואללה אכבר".

בשונה ממדינות שהאיסלאם בהם הוא הדומיננטי ועל אף אופיו הדיקטטורי של אסד, הנשיא מאפשר חופש דת לדרוזים ולבני הדתות האחרות, בעוד שהאסלאמיסטים לא מקבלים נוכחות של דתות אחרות.

באם יוקם ממשל פדרלי בסוריה, גובר הסיכוי לפתרון טוב בו הדרוזים בסוריה יקבלו מעין אוטונומיה וזכויות שוות בדומה לדתות האחרות.

המורדים בסוריה
המורדים בסוריה | צילום: רויטרס

תושב נוסף מדרום סוריה אמר כי "המשטר הנוכחי הוא דיקטטורי אבל הוא מאפשר חופש דת ולא מתקרב לתחום הזה, בעוד שהאסלאמיסטים לא מקבלים דתות אחרות בסוריה. זה שונה באופן שורשי", והוסיף. "הסורים לא הקריבו את מה שהקריבו כדי לעבור מהפח אל הפחת. זה מקור הדאגה".

כמו כן, הוא ביקש להעביר מסר למדינת ישראל: "הציפייה שלנו ממדינת ישראל והדרוזים בישראל היא שההתעניינות שלהם בא-סווידאא' תהיה גדולה כיוון שאנחנו כדרוזים לא רוצים להיכנס ללחימה עדתית. אם נותקף, אנחנו נילחם בחירוף נפש".

תגיות:
סוריה
/
ארגוני המורדים בסוריה
/
דרוזים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף