רגע אחרי שחזר: ממשל טראמפ כבר מסמן את המטרה המרכזית במזרח התיכון | דיווח

מספר בכירי ממשל ויועצים רפובליקנים שעבדו עם צוות המעבר בנושא אמרו ל"פוליטיקו" כי הם עובדים על השלב הבא של שיחות המו"מ, אך הודו שהם ניצבים בפני דרך קשה. העיניים נשואות לנורמליזציה עם סעודיה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ במפגש עם משפחות חטופים ביום השבעתו לנשיאות
דונלד טראמפ במפגש עם משפחות חטופים ביום השבעתו לנשיאות | צילום: רויטרס
2
גלריה

"מה שביידן השאיר לנו הוא סוף ההתחלה, לא תחילת הסוף", אמר בכיר אחד. לכולם הוענקה אנונימיות כדי לדון בחשיבה הפנימית של הממשל בנושאים אלה. יש מספר שאלות איתם טראמפ יצטרך להתמודד כעת ובהם: כיצד להפוך הפסקת אש ראשונית של שישה שבועות לקבועה יותר, אם התנאים מתקיימים, כיצד להבטיח את שחרורם של יותר מ-60 חטופים וכיצד, אם בכלל, טראמפ יסייע לישראל לממש את נדרה להשמיד את חמאס לחלוטין.

וזאת מבלי להזכיר גורמים אחרים שעלולים לערער את היציבות - כולל ריסון מתחים מתמשכים בלבנון בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה הנתמך על ידי איראן או התפרצות חדשה של אלימות ביהודה ושומרון.

פעילות צה''ל בג'נין
פעילות צה''ל בג'נין | צילום: דובר צה''ל

בינתיים, בכירי הממשל עומדים על כך שהצוות החדש של טראמפ ייתן עדיפות למאמצים לנרמל את היחסים בין ישראל לערב הסעודית - מטרה דיפלומטית קשה בפני עצמה, אפילו לפני שפרצה המלחמה בעזה.

טראמפ עצמו הכיר באתגר לאחר השבעתו ביום שני בלילה, ואמר שהוא "לא בטוח" שיוכל לשמור על הפסקת האש בעזה. "זו לא המלחמה שלנו, זו המלחמה שלהם. אני לא בטוח, אבל הם מאוד מוחלשים בצד השני", אמר.

וולץ, כזכור, אמר בימים האחרונים ש"חמאס חייב להיות מושמד עד לנקודה שבה הוא לא יכול לשקם" את כוחו הצבאי ואמר שלא צריך להיות לו תפקיד בשלטון בעזה שלאחר המלחמה.

"אני חושב שאנחנו במקום טוב מאוד כי הממשלה הישראלית לא הקשיבה לפעמים לעצות הלא כל כך טובות שיצאו מהממשל הזה", אמר וולץ לפודקאסט Call Me Back. "לא תראו את הממשל הזה לוחץ על הבלמים כדי לוודא שישראל יכולה לחמש את עצמה", אמר.

תגיות:
חמאס
/
ארצות הברית
/
דונלד טראמפ
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף