לאחר הפסקות האש: מדינות העולם מורידות את אזהרת המסע מישראל

בעוד שבתחילת המלחמה החמירו את ההנחיות, ובעקבות הפסקות האש, מדינות העולם מתחילות להקל את אזהרות המסע של תיירים לישראל, לאחר מאמציו של שר החוץ גדעון סער לשקם את התיירות

אנה ברסקי צילום: פרטי
גדעון סער
גדעון סער | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
3
גלריה

המדינות והעדכונים

בשבועות האחרונים איטליה, קנדה, סין, יפן, טאיוואן, ברזיל, הולנד, דנמרק ובריטניה עדכנו את אזהרות המסע לישראל, והפחיתו את רמות האזהרה, במיוחד באזורים מרכזיים כמו תל אביב וירושלים.

גדעון סער
גדעון סער | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הצעדים כוללים מעבר מאזהרות מחמירות, כמו קריאה להימנע מכל נסיעה, להמלצות ממוקדות או זהירות בנסיעות שאינן הכרחיות בלבד. בהתאם לכך, מספר חברות תעופה בינלאומיות הודיעו על חידוש טיסותיהן לישראל. הצעד הזה צפוי להוביל לתחרות מוגברת בשוק התעופה, להגדיל את זמינות הטיסות ולהפחית את המחירים עבור הצרכן הישראלי.

המהלכים שהובילו לשינויים

מדינות רבות החליטו לעדכן את אזהרות המסע לאחר תהליך דיפלומטי אינטנסיבי מצד משרד החוץ, שנוהל על ידי השר גדעון סער. במהלך השבועות האחרונים אירח סער את מקביליו מהמדינות השונות, ביניהן דנמרק, הולנד ובריטניה, והפעיל קשרים דיפלומטיים קיימים עם מדינות נוספות, והפחתת חומרת אזהרות המסע מצד מדינות רבות ירדה.

שר החוץ גדעון סער עם שר החוץ האיטלקי אנטוניו טאיאני,
שר החוץ גדעון סער עם שר החוץ האיטלקי אנטוניו טאיאני, | צילום: שלומי אמסלם, לע״ם

הפרטים המלאים

קנדה הורידו את חומרת האזהרה מרמה ארבע (הגבוהה ביותר) לרמה שלוש – הימנעות מנסיעות לא הכרחיות. (למעט איו"ש ורצועת עזה שנשארו ברמה הגבוהה ביותר).

בהולנד האזהרה עודכנה בחיוב. בעבר כל אזורי מדינת ישראל היו אדום וכעת מתחלקים לאדום וכתום. ההמלצה העדכנית של המדינה היא להימנע מנסיעה לא הכרחית לישראל (כתום) ולהימנע מכל נסיעה לאזורי הגבול (אדום).

תגיות:
טיסות
/
סין
/
אזהרת מסע
/
ברזיל
/
קנדה
/
טאיוון
/
שבעה באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף