בעולם לא יודעים אם לצחוק או לבכות: זה המשפט שמחק את חמאס

לפני שחרורן הוצאו החטופות לבמה בעיר עזה עליה נכתב המשפט "הציונות לא תנצח". מאז כניסת הסכם הפסקת האש בין חמאס לישראל לתוקף, חמאס עמל קשה להראות כי הוא עדיין השולט. כך נטען בניו יורק טיימס

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מחבלי חמאס
מחבלי חמאס | צילום: OMAR AL-QATTAA/AFP via Getty Images
3
גלריה

החטופות הגיעו לכיכר בשיירת רכבי שטח בגודל בינוני. הן הועלו לבמה, לבושות במדי קרב, אשר נראו כמיועדות להדגיש כי מדובר בחיילות ולא באזרחים. חמאסניקים עם מצלמות יקרות עקבו אחר החטופות, כנראה כדי להכין סרטון שיפורסם ברשתות החברתיות. על הבמה, החטופות חייכו ונופפו לקהל שקרא קריאות בעוד חמושי חמאס שעמדו לצידן. הצלב האדום הודיע כי לא יגיב על פעולות אלה.

לירי אלבג
לירי אלבג | צילום: דובר צה''ל

המאמר מצטט את דובר צה"ל, דניאל הגרי שאמר מוקדם יותר היום כי חמאס הוכיח את "אכזריותו" במהלך המסירה ביום שבת, שאותה תיאר כ"טקס ציני".

לפי דיווח בניו יורק טיימס, גורמים ישראלים טענו כי חמאס אילץ חטופים לחייך ולנופף כחלק ממאמץ תעמולתי שמטרתו להעביר מסר כי ארגון הטרור מתייחס לשבויים בצורה טובה. עם זאת המאמר מדגיש כי חטופים לשעבר דיווחו על התעללות, כולל נאום פומבי על תקיפה מינית ועינויים.

המאמר מצטט משפטים מראיון עם חן גולדשטיין-אלמוג, חטופה ישראלית ששוחררה בנובמבר 2023, בו סיפרה כי בעת שחרורה עם בתה, אגם, הן הועברו לרכב הצלב האדום שהיה מוקף בקהל גדול. "אני זוכרת שאגם אמרה לי: 'אמא, היום אנחנו הולכות למות'", מזיכרון מאותו רגע מזעזע: "זה היה מפחיד עד הסוף".

לירי אלבג
לירי אלבג | צילום: Ayman Alhesi/Flash90

המאמר מוסיף כי אנשי רפואה ישראלים שפועלים למען החטופים בעזה הזהירו כי מסירות כאוטיות עלולות להעלות זיכרונות טראומטיים של החטופים ברגעים הראשונים בעזה, בהם הובלו על ידי לוחמים דרך קהלים סוערים. "השחרור הוא מעין שחזור של החטיפה", אמר פרופ' חגי לוין, ראש הצוות הרפואי בפורום המשפחות החטופים והנעדרים.

לסיום נכתב במאמר: מאז כניסת הסכם הפסקת האש בין חמאס לישראל לתוקף ביום ראשון האחרון, חמאס עמל קשה להראות כי הוא עדיין השולט בעזה, עם לוחמים צועדים במרכזי הערים ושוטרים מוצבים בצמתים. אין זה ברור כמה לוחמים, שוטרים, ומנהיגים פוליטיים שרדו את המלחמה, אך על ידי הצגת מסירות החטופים בצורה ציבורית כזו, חמאס מבהיר כי הוא עדיין עומד בחלקים של עזה שנחשפו להתקפות.

תגיות:
חמאס
/
רצועת עזה
/
ניו יורק טיימס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף