"שנים צחקו עלינו כאילו אנחנו טיפשים - עכשיו חזרו לכבד": טראמפ חוגג על הגירוש

טראמפ מקדם מהלך חסר תקדים: שימוש במטוסי תובלה צבאיים לגירוש מהגרים, כשגואטמלה מקבלת את הטיסות הראשונות. קולומביה, שסירבה תחילה לקבל את המטוסים, נכנעה לאיומי הסנקציות האמריקאיות מחשש למלחמת סחר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס
3
גלריה
גבול ארה''ב מקסיקו
גבול ארה''ב מקסיקו | צילום: רויטרס

טראמפ, שדיבר במועדון הגולף שלו בפני מחוקקים רפובליקנים, נשבע שהשימוש חסר התקדים שלו במטוסים צבאיים לגירוש יימשך, ומדינות שיתנגדו יעמדו בפני קנסות ומכסים. "לראשונה בהיסטוריה, אנחנו מאתרים ומעמיסים חייזרים בלתי חוקיים למטוסים צבאיים ומטיסים אותם בחזרה למקומות מהם הגיעו", אמר טראמפ לקול מחיאות כפיים.

"שוב מכבדים אותנו, אחרי שנים של צחוק עלינו, כאילו אנחנו אנשים טיפשים". הטיסה היא השלישית שנחתה בהצלחה בגואטמלה מאז תחילת טיסות הגירוש הצבאיות בשבוע שעבר. עד כה, נראה שגואטמלה היא המדינה היחידה שקיבלה טיסות צבאיות עם מהגרים.

נשיא קולומביה גוסטבו פטרו
נשיא קולומביה גוסטבו פטרו | צילום: רויטרס

טראמפ הגיב מיד, ואיים בקנסות ובסנקציות חמורות על קולומביה כעונש. "כפי שראיתם אתמול, הבהרנו לכל מדינה שהם ייקחו בחזרה את האנשים שאנחנו מחזירים... ואם לא הם ישלמו מחיר כלכלי גבוה", אמר טראמפ.

קולומביה נסוגה במהירות, ולפי הבית הלבן, הסכימה לקבל טיסות צבאיות. למלחמת סחר עלולה להיות השלכות משתקות על קולומביה, אשר מחשיבה את ארצות הברית כשותפת הסחר הגדולה ביותר שלה. מידע זה נובע בעיקר מהסכם הסחר החופשי משנת 2006, שהניב 33.8 מיליארד דולר בסחר דו-כיווני ב-2023, לפי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין האמריקאית.

הפנטגון אמר בשבוע שעבר שהצבא האמריקני יספק טיסות לגירושים של יותר מ-5,000 מהגרים המוחזקים על ידי הרשויות בארה"ב באל פאסו, טקסס, ובסן דייגו, קליפורניה. בעבר, נעשה שימוש בכלי טיס של צבא ארה"ב להעברת אנשים ממדינה אחת לאחרת, כמו במהלך נסיגת ארה"ב מאפגניסטן ב-2021.

זו הייתה הפעם הראשונה שמטוסי צבא ארה"ב שימשו להטיס מהגרים מחוץ למדינה, אמר פקיד אמריקאי אחד. טראמפ גם הנחה את צבא ארה"ב לסייע באבטחת הגבולות, הוציא איסור נרחב על מקלט ונקט בצעדים להגבלת אזרחות לילדים שנולדו על אדמת ארה"ב.

תגיות:
פליטים
/
דונלד טראמפ
/
גירוש
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף