ה"אישה הראשונה" של הבית הלבן היא בכלל לא מלניה טראמפ

דוברת הבית הלבן החדשה והצעירה בהיסטוריה מכריזה: טראמפ עצר משלוח של 50 מיליון דולר לקונדומים בעזה; פודקאסטרים ויוצרי תוכן יקבלו מקום בחדר התדריכים. מי את קרוליין לוויט?

ג'וד טרגין צילום: פרטי
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט | צילום: Chip Somodevilla/Getty Images
6
גלריה
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט | צילום: AP Photos/ Ben Curtisa

היא התייחסה להקפאה זמנית של מענקים והלוואות פדרליים, צעד שעורר ביקורת חריפה ונחסם על ידי שופט פדרלי. אמירה נוספת דרמטית מאותו התדריך היה בדבר כך שממשל טראמפ יפתח את דלתות חדר התדריכים ליוצרי תוכן, פודקאסטרים ומשפיעני רשת, במטרה "להתאים את הבית הלבן לנוף התקשורתי החדש של 2025".

המהפך בחדר תדרוכי העיתונאים והחלטות שנויות בחלוקת

"אמריקאים רבים, במיוחד צעירים, עברו מצפייה בערוצי טלוויזיה מסורתיים וקריאת עיתונים לצריכת חדשות מבלוגים, רשתות חברתיות ואתרים עצמאיים", אמרה לוויט בתדריך הראשון שלה. לאור זאת, הוחלט בהודעתה כי הממשל ישיב את אישורי הכניסה לכ-440 עיתונאים שנשללו כניסתם בתקופת ביידן, ויקצה מושבים מיוחדים ל"תקשורת החדשה".

הדרך לתדרוך הראשון

לוויט, בת להורים מניו המפשייר שעבדה בגלידרייה המשפחתית, סירבה ללכת למשחק פוטבול במכללה כדי למלא טפסים להתמחות בבית הלבן. היא שירתה תחת קיילי מקנני, הדוברת הרביעית לבית הלבן במהלך של טראמפ, ששיתפה את ה-Associated Press: "התרשמתי מיד מהדחף שלה והגישה החיובית שלה. קרוליין חדה, מקצועית ויזמית".

סבסטיאן גורקה
סבסטיאן גורקה | צילום: AFP

היסטוריית טראמפ ודוברי הבית הלבן

לוויט, בהמשך למגמה זו של צמצום התדריכים, נמנעה מלהתחייב לתדירות קבועה בתדריך הראשון שלה. היא הסבירה כי "הדובר הטוב ביותר הוא הנשיא עצמו", אך הבטיחה שהציבור ישמע "גם ממנו -טראמפ- וגם ממני ככל האפשר".

שון ספייסר
שון ספייסר | צילום: רויטרס

עימותים והופעות תקשורתיות

לוויט זכתה לתשומת לב כשהשתתפה בעימות סוער בערוץ CNN, במהלכו טענה כי הדיון הנשיאותי המתוכנן בין טראמפ לביידן יתקיים בערוץ שיהיה ל"סביבה עוינת" עבור טראמפ.

ארבעה ימים בלבד לאחר לידת בנה הראשון, חזרה לוויט לשידור בעקבות ניסיון ההתנקשות בטראמפ. "הנשיא סיכן את חייו כדי לנצח בבחירות האלה", אמרה לאתר החדשות השמרני "קונסרבטר", "המינימום שיכולתי לעשות הוא לחזור מהר לעבודה".

עבודתה הקשה של לוויט כאמא שבמשרה מלאה נוספת כדוברת הבית הלבן, הוא מקור גאווה עבור לוויט, כפי שאמרה בריאיון ל"קונסרבטר":"אני מתאפרת תוך כדי הנקה, ותוך כדי שיחת טלפון והכנה להופעה בטלוויזיה, הכל באותו זמן... שום גבר לא היה יכול לעשות את זה".

אמנם מדובר בעבודה קשה, אך נדמה שלוויט רואה את עצמה כברת מזל, המשתתפת ברגע היסטורי, כפי שאמרה בתדריך הראשון שלה הצהירה: "טראמפ חזר ועידן הזהב של אמריקה בהחלט החל". כשהייתה בת 19 כתבה במאמר דעה בעיתון הסטודנטים: "התקשורת הליברלית לא הוגנת, לא צודקת ולפעמים פשוט משקרת לחלוטין".

ניסיון התנקשות בדונלד טראמפ ביולי האחרון
ניסיון התנקשות בדונלד טראמפ ביולי האחרון | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

ביקורות וניתוחים

בניו-יורק-טיימס ניתחו את הופעתה הראשונה של לוויט וציינו כי "היא נראתה בטוחה בעצמה ונטולת פחד, בניגוד לחלק מקודמיה בתפקיד".

העיתון הדגיש כי "היא כבר מדברת את השפה של טראמפ" והשתמשה במונחים פוליטיים ימניים כמו "טרנסג'נדריזם" ו"וואקנס" (wokeness). ה-CNN העריך כי "לוויט מופיעה עבור צופה אחד – טראמפ עצמו", בניסיון למצוא חן בעיניו, וציין שהיא "מציגה אותו כמושיע שפותר לבדו את בעיות המדינה".

עם זאת, סוכנות החדשות Axios ציינה כי בהשוואה לתדריכים בתקופת טראמפ הקודמת, לוויט דווקא הורידה את המתח בחדר התדריכים, יצרה אווירה נעימה באמצעות פנייה לכתבים בשמם תוך אזכור זיכרונות משותפים מעצרות בחירות, ואפשרה שאלות המשך.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

דבר אחד ברור וידוע לכולם – ללוויט יש יחס חדש ואחר לתקשורת ה"מסורתית". בראשית דבריה בתדריך הראשון, פתחה לוויט בהצהרה נוקבת בנוגע לירידה באמון הציבור בתקשורת המסורתית, כשהיא מזכירה לכתבים הוותיקים שהם הופכים פחות רלוונטיים.

במהלך התדריך הקפידה לתת זכות דיבור גם לכתבים שישבו בשורות האחוריות ועמדו במעברים, כשחלקם הודו לה על ההזדמנות שניתנה להם. כשנשאלה אם היא רואה את תפקידה כייצוג האמת או כהגנה על הנשיא, ענתה שתתחייב לאמת אך גם תתעמת עם מה שהיא רואה כדיווחים מוטים.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף