פאם בונדי, בת 59, הושבעה אתמול (רביעי) כתובעת הכללית החדשה של ארה"ב בטקס בבית הלבן, לאחר שהסנאט אישר את מינויה ברוב של 54 מול 46, כשרק דמוקרט אחד, הסנאטור ג'ון פטרמן מפנסילבניה, הצטרף לרפובליקנים בתמיכה במינוי. בטקס ההשבעה, שנערך בנוכחות שופט בית המשפט העליון קלרנס תומאס, התייחס הנשיא טראמפ ליוזמתו להעברת אוכלוסיית עזה למדינות אחרות, באומרו כי "כולם אוהבים את התוכנית שלי לגבי עזה".

רפורמה במערכת המשפט
בשימוע שנעשה לה ב-15 לינואר בפני וועדת המשפט של הסנאט, הבטיחה בונדי כי לא תעשה פוליטיזציה למשרד המשפטים וכי "הצדק ייעשה באופן שוויוני בכל רחבי המדינה". "תחת הפיקוח שלי, המפלגתיות והשימוש ב'נשק פוליטי' ייעלמו. לאמריקה תהיה שכבה אחת של צדק לכולם", אמרה בשימוע.

על פי מקורות שמסרו ל-CNN, בונדי צפויה לנקוט בשורת צעדים מידיים ודרמטיים, כולל ביטול מזכרים שהוצאו תחת ממשל ביידן ובחינה מחדש של למעלה מ-1,500 תיקים פליליים הקשורים לאירועי ה-6 בינואר. יתירה מזאת, כבר היום, ימים בודדים מאז תחילת כהונתו של טראמפ, לפי דיווחים בתקשורת הזרה, פוטרו כ-20 תובעים בכירים ממשרות שהחזיקו במשך שנים.

עבר מורכב וקשרים עם טראמפ
בונדי, בת 59, הגיעה לתפקיד הבכיר לאחר שמועמדו הראשון של טראמפ, חבר הקונגרס מאט גייטס, פרש על רקע האשמות בשימוש בסמים ותשלום עבור שירותי מין. היא כיהנה במשך 18 שנים כתובעת בטמפה, פלורידה, ושימשה כתובעת הכללית של פלורידה למשך שתי קדנציות (2011-2019). במהלך כהונתה, בונדי נקטה יד קשה נגד מרפאות כאב שהקלו על התמכרות לתרופות מרשם.

עברה של בונדי עם טראמפ עורר מספר שאלות: ב-2013, ימים ספורים לאחר שקיבלה תרומה פוליטית בסך 25 אלף דולר מטראמפ, היא החליטה שלא להמשיך בחקירת חשדות להונאה ב"אוניברסיטת טראמפ". השניים הכחישו כל קשר בין התרומה להחלטה. היא הצטרפה לצוות ההגנה של טראמפ במשפט ההדחה הראשון שלו, והגנה על מאמציו לערער על תוצאות בחירות 2020.

לא זו אף זו, בראיון לפוקס ניוז בשנת 2023, הצהירה בונדי כי "החוקרים ייחקרו" ו"התובעים הרעים יועמדו לדין", כאשר טראמפ ישוב לבית הלבן. בראיון נוסף לפוקס ניוז בתחילת 2025, מעט קודם לשימוע שלה בתחילת 2025 ,תקפה בונדי בפוקס ניוז את ביל קלינטון על קשריו עם ג'פרי אפשטיין, הדמות הבעייתית, בלשון המעטה, שעוד מסעירה את ארה"ב. "הוא טס במטוס של אפשטיין לא רק פעמיים, אלא פעמים רבות. הוא טס בטיסות בינלאומית עם ג'פרי אפשטיין, והיה על המטוס שנקרא 'לוליטה אקספרס' כי כביכול הייתה בו מיטה שבה היו לאפשטיין נערות צעירות", אמרה בונדי. דבריה אלו היו הרמה להנחתה לומר כי בעוד קלינטון היה "חבר מתמשך שלו (של אפשטיין) במשך שנים", טראמפ "לא דיבר איתו במשך שנים רבות, אחרי שזרק אותו ממאר-א-לאגו בגלל התנהגות רעה".

חששות במערכת המשפט
הסנאטור דיק דרבין, בכיר הדמוקרטים בוועדת המשפטים של הסנאט, הביע בשיחה עם הפייננשל טיימס חשש מובהק לגבי יכולתה של בונדי "להמשיך במסורת המקובלת של ניהול משרד המשפטים באופן א-פוליטי ועצמאי, ללא העדפה מפלגתית". בטקס ההשבעה, שבו השביע אותה שופט בית המשפט העליון קלרנס תומאס (המוגדר כשמרן), אמר טראמפ כי בונדי תהיה "אובייקטיבית ככל האפשר" וכי היא "תוביל את משרד המשפטים בחיסול הפשע האלים ובהריסת תופעת הכנופיות".