"החוקרים ייחקרו": טראמפ מינה תובעת חדשה וארה"ב במתח שיא

ביטול מזכרים שהוצאו תחת ממשל ביידן וחינה מחדש של למעלה מ-1,500 תיקים פליליים הקשורים לאירועי ה-6 בינואר ועוד: פאם בונדי מסתערת על מערכת המשפט האמריקאית

ג'וד טרגין צילום: פרטי
פאם בונדי
פאם בונדי | צילום: REUTERS/Mike Segar

פאם בונדי, בת 59, הושבעה אתמול (רביעי) כתובעת הכללית החדשה של ארה"ב בטקס בבית הלבן, לאחר שהסנאט אישר את מינויה ברוב של 54 מול 46, כשרק דמוקרט אחד, הסנאטור ג'ון פטרמן מפנסילבניה, הצטרף לרפובליקנים בתמיכה במינוי. בטקס ההשבעה, שנערך בנוכחות שופט בית המשפט העליון קלרנס תומאס, התייחס הנשיא טראמפ ליוזמתו להעברת אוכלוסיית עזה למדינות אחרות, באומרו כי "כולם אוהבים את התוכנית שלי לגבי עזה".

על פי מקורות שמסרו ל-CNN, בונדי צפויה לנקוט בשורת צעדים מידיים ודרמטיים, כולל ביטול מזכרים שהוצאו תחת ממשל ביידן ובחינה מחדש של למעלה מ-1,500 תיקים פליליים הקשורים לאירועי ה-6 בינואר. יתירה מזאת, כבר היום, ימים בודדים מאז תחילת כהונתו של טראמפ, לפי דיווחים בתקשורת הזרה, פוטרו כ-20 תובעים בכירים ממשרות שהחזיקו במשך שנים.

עברה של בונדי עם טראמפ עורר מספר שאלות: ב-2013, ימים ספורים לאחר שקיבלה תרומה פוליטית בסך 25 אלף דולר מטראמפ, היא החליטה שלא להמשיך בחקירת חשדות להונאה ב"אוניברסיטת טראמפ". השניים הכחישו כל קשר בין התרומה להחלטה. היא הצטרפה לצוות ההגנה של טראמפ במשפט ההדחה הראשון שלו, והגנה על מאמציו לערער על תוצאות בחירות 2020.

תגיות:
דונלד טראמפ
/
מערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף