על פי הדיווח, גורמים מצריים העבירו את תשובתם לתוכנית טראמפ יותר מפעם אחת בימים האחרונים. בנוסף, המצרים ביקשו מממשל ארה"ב הבהרות בנוגע להטלת הסנקציות עליהם.
לפי המקורות, מצרים "סגרה את הדלת" להצעה להקצות שטחים לתושבי רצועת עזה ומתעקשת על כך שתושבי הרצועה לא יגורשו ולא יועברו לשום מקום אחר. במקום ההצעות של טראמפ, בקהיר הוצעו שתי תוכניות לשיקום הרצועה ללא העברת תושביה החוצה.
בעקבות כל זאת, מצרים הציעה תכנית חדשה לבנייה מחדש של עזה בתוך שלוש עד חמש שנים - מבלי להוציא את תושבי הרצועה למדינות אחרות. ההצעה המצרית כוללת שני שלבים - פינוי ההריסות, ובניית מתחמי מגורים. התכנית תפעל בשיתוף מדינות ערב, האיחוד האירופי והאו"ם, ותפעל בין רפיח בדרום לצפון הרצועה.
במקביל להצהרה, נפגשו היום נציגים בכירים מחמש מדינות: קטאר, ערב הסעודית מצרים, איחוד האמירויות וירדן, לפני הפסגה הערבית בקהיר המתוכננת לעסוק בבעיית עזה.