תגובות הבכירים האיראנים ממשיכות להגיע בצורות שונות להצהרותיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. והמנהיג העליון עלי חמינאי בראשם. אחרי שדחה את המשא ומתן עם וושינגטון בצורה ברורה, קרא אתמול (רביעי) לפיתוח תוכנית טילים מדויקים. כך דווח ברשת אל-ערביה.

חמינאי הדגיש במהלך פגישתו עם "המדענים, המומחים והאחראים בתחום התעשיות הביטחוניות", את החשיבות לדהור קדימה, כשאמר: "אסור שההתקדמות תיעצר, ואסור שנהיה מרוצים ממה שהושג. בשלב מסוים חשבנו שרמת דיוק הטילים הגיעה לגבול מסוים, אנחנו מבינים עכשיו שגבול זה אינו מספיק. עלינו להמשיך קדימה, ולהתקדם יותר ויותר".

קריאתו של חמינאי לפיתוח תכנית הטילים הגיעה בתגובה לדבריו של טראמפ לפני יומיים בראיון ל"פוקס ניוז" בנוגע לפגיעה במערכת ההגנה האווירית האיראנית במהלך תקיפתה על ידי ישראל, תוך שהוא מתאר את איראן כ"מבוהלת", וצופה כי "איראן רוצה מאוד להגיע להסכם כדי למנוע הפצצות".

מטוס קרב של חיל האוויר, תקיפת ישראל בתימן (צילום: דובר צהל)
מטוס קרב של חיל האוויר, תקיפת ישראל בתימן (צילום: דובר צהל)

תכנית הטילים של איראן מהווה אחת מהסוגיות התלויות ועומדות במשא ומתן הגרעיני, כאשר המעצמות המערביות ניסו שוב ושוב לכלול אותה בשיחות, אך טהרן דחתה זאת בעקביות, והבכירים האיראנים מדגישים שתכנית זו אינה חלק מהתיק הגרעיני ולא ניתן לשאת ולתת עליה. "טראמפ עשוי להציב בכל משא ומתן אפשרי עם טהרן את תכנית הטילים והמדיניות האזורית האיראנית על השולחן, במיוחד לאור העובדה שטהראן איבדה קלפים חשובים עם נפילת אסד, וחיזבאללה וחמאס סופגים מכות קשות".

בתוך כך, סוכנויות המודיעין של ארה"ב הגיעו למסקנה בימים האחרונים של ממשל ביידן כי ישראל שוקלת לבצע תקיפות משמעותיות על אתרי הגרעין האיראניים השנה, מתוך כוונה לנצל את חולשתה של איראן, כך אמרו גורמים שמכירים את הדוח לוול סטריט ג'ורנל.

המסקנה התקבלה סביב ראש השנה האזרחית, עם סיום כהונת ממשל ביידן. הניתוח הדגיש את הסיכונים להסלמה צבאית משמעותית נוספת במזרח התיכון, בעקבות הפגיעה ביכולותיה של איראן במהלך השנה האחרונה.